Läst i april.

Fördelarna med en kollaps - Jonathan Tropper
Boken handlar om Silver som är en gammal rockstjärna, hans exfru ska gifta sig med läkaren som ska rädda hans liv och hans dotter råkar bli gravid. Han drabbas av en mindre stroke och vet inte om hans liv är värt att räddas. Så vi får följa honom och hans familj genom allt kaos, så himla rolig och knäpp men såklart lite hemsk också. 
 
Egenmäktigt förfarande: En roman om kärlek - Lena Andersson
Tycker verkligen om Lena Andersson och den här boken var inget undantag, även om jag stör mig så himla mycket på Ester, som är poet och essäist. Hon får frågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask och en kärleksrelation inleds mellan dem. "Egenmäktigt förfarande är en berättelse om hur mycket vi  är beredda att bedra oss själva i vår önskan att bli älskade, men också om hur svårt det är att inte utnyttja människors svaghet, och hur brutalt resultatet blir." Så himla hög igenkänningsfaktor i boken både hos mig själv och folk i min omgivning. 
"- Nu står jag här vid en taxistolpe med en stol, sa han.
- Är det kallt?
- Ja.
-Fryser stolen?
- Nej, för jag har satt på den en filt.
- Och du?
- Jag har ingen filt på mig.
- Så du fryser?
- Jag skakar. Men inte av köld.
- Ja.
- Mig behöver du aldrig vara nervös inför.
- Är du säker på det?
- Vi har träffats så mycket.
- Men inte i närvaro av en stol.
- Skynda dig hit. Såsen väntar."
Vissa stycken ville jag bara skratta medan i andra ville jag bara skrika på både Hugo och Ester. 
 
En hemstad - Kristian Lundberg
Alltså, jag älskar Kristian Lundberg. I somras läste jag hans Yarden & Och allt skall vara kärlek. Och tyckte de var så himla himla bra. Så när jag såg den här boken i bokaffären kunde jag inte låta bli att köpa den. 
 
Det är en bok om både Malmö och hans uppväxt. Om hur det är att växa upp i fattigdom med en sjuk mamma, med vänner som tar sina liv och utan någon som gör något. Så himla hemsk bok egentligen och jag mådde ganska dåligt över att inte en himla människa gör något?! Att folk ser hur han och hans syskon har det hemma men att ingen vuxen reagerar. Boken var också fylld med en hel del fint, fina tankar och meningar som jag kände igen mig i och sådana jag inte kände igen mig i.
" Jag är van vid att misslyckas, ibland tror jag att det är det enda mänskliga, just detta med att vänja sig vid misslyckandet."
" Jag virvlade bort, som ett ensamt A i en värld av konsonanter,"
"Mars är en månad då allt står och väger, då de snabba eller de genomtänkta besluten kan få oanade konsekvenser, att ge sig hän eller förvägra sig rätten att leva. Att sparka en extra gång på den liggande kroppen nere i portuppgången eller låta bli. Att kasta sig ut genom fönstret eller inte."
 
Kapitulera omelbart eller dö - Sanne Näsling 
Fick ett ryck och kände att jag var tvungen att läsa den igen. Läste den första gången för ungefär två år sedan och tyckte om den SÅ HIMLA MYCKET. Sen har det blivit så att jag bläddrat i den då och då och läst det jag strukit under. Har nog även läst hela boken ännu en gång.
 
"Jag fattar inte meningen med det här', suckar Lovely.
'Jag fattar inte meningen med nått', säger jag."
 
"Jag orkar inte vara ensam med min jävla version av världen!"
 
Den är helt enkelt fylld med en hel del fint och en hel del konstigt. Men så himla bra ändå, men på något vis kändes den ändå lite mer träffande första gången jag läste den. 
 

I London blev en del av mig kvar.

 
London genom telefonen tills jag orkat kolla igenom och redigera de 300 bilderna jag fotade. Men London var fint och ville helst inte åka hem igår.

Mina vänner-lista

Namn: Mathilda Catharina Johanna

Smeknamn: Thilda, Thildis, Matti, Mats (de två sistnämnda av min far som alltid lyckas hitta på nya) 

Ålder: 19

Stjärntecken: Skorpion

Född: Den tjugonionde oktober i Visby.

Bor: Norr om Stockholm

Ögonfärg: Blå-Grön typ.

Hårfärg: Brunt.

Min Familj: Mamma, pappa & lillebror

Mina intressen: Fota, läsa och scouting

Favoritämne i skolan: I grundskolan hade jag inget favoritämne, men på gymnasiet tyckte jag om foto, journalistisk analys och samhällskunskap. 

Favoritfärg: Svart, annars är mintgrönt fint. 

Favoritmat: Pasta med tonfisksås <33

Favoritfilm: Film är verkligen inte min grej, men jag tycker om 500 days of Summer.

Favoritbok: Jag läser verkligen hur mycket som helst så att välja ut en är svårt, men tycker mycket om Kristian Lundbergs Yarden & Och allt skall vara kärlek.

Favoritidrott: Friidrott och simning är kul att kolla på. 

Favoritprogram på TV: Matlagningsprogram! 

Favoritdjur: Val är bästa djuret! 

Favoritserie på TV: HIMYM, men nu är det ju slut så vet ej vad jag ska kolla på nu...

Jag tycker om: Mina fina scoutvänner.

Jag tycker inte om: När folk är dryga helt utan anledning. 

Jag skulle helst vilja bo: Någon annanstans än här. Gärna i Malmö eller Lund. 

Jag vill bli: Bättre på att fatta beslut.

Mitt drömyrke är: just nu, bibliotekarie. Annars något kreativt. 

Jag vill ha chans på: Ingen alls just nu. 

Det här visste du inte om mig: Jag sitter hellre och läser en bok än ser på en film. (Dock vet väl säkert redan de flesta det) annars kanske folk inte vet att jag har en blodsjukdom, men det är ju inte jättespännande att dela med sig av.

 
Tänker att detta får agera substitut för ett ordentligt inlägg. För tidigt imorgonbitti åker jag till London!!! Sjukt pepp och fruktansvärt nervös!

 


Och jag tänker väl "This could be heaven, this could be hell".

Alltså vädret idag <33 
 
Idag har jag gjort ca allt för att inte tänka på att jag ska till skolan imorgon som är ett av mina två ångestmoment just nu. Den här himla kursen alltså. Men tänker att det bara är 45 dagar kvar tills den är slut och det borde jag ju kunna överleva. Speciellt eftersom att resten av april och hela maj bjuder på en hel del fina saker. 
 
Idag har jag hängt med Felicia. Vi har mest planerat budget och ätit glass vid kanalen. Vädret har ju varit helt fantastiskt. Blir så glad av det.
 
Och om tre dagar åker jag till London och jag håller på att bli sjuk. Lite mindre najs men är så himla pepp ändå! 

Och du vandrar runt som en vind, precis som du vill.

Jag har ändå haft en ganska fin vecka. Jag har bland annat klippt av mig håret, varit i skolan och ångestat över Glyphs, ätit lunch med Jennifer, pluggat, hängt i kungsträdgården med alla andra i stockholm, lästlästläst, träffat Tobias, övningskört, träffat Malin och ätit goda frukostar. Och lite såhär har det sett ut genom telefonen. 
 
 
 
 
 

Det är lätt att hålla käften, och svårare att säga som det är.

 
 
 

Framtidsångest.

Med endast två dagar kvar till att man ska skicka in sin ansökan för utbildningar till hösten, växer ångesten sig större och större. (Som att den ens kunde bli större än för en månad sedan, men det kunde den tydligen). Och den här månaden har jag ändrat min ansökan minst 6 gånger, om det ens räcker. Första platsen har pendlat mellan mkv i Malmö, kultur- och samhällsanalys i Uppsala, mkv i Jönköping och Litteraturvetenskap i Stockholm - som finns högst upp just nu. Fast egentligen så vill jag ju ingenting hellre än att komma här ifrån, men samtidigt vill jag inte hoppa på en utbildning som kanske är helt helt fel. Även om medie- och kommunikationsvetenskap verkar hur roligt och intressant som helst. Men mitt mål/dröm just nu är ju ändå bibliotekarie. Och jag vill ju läsa något jag kommer ha nytta av. 
 
 
 
Kanske behöver jag bara lite mer tid till att tänka ut vad sjutton det ska bli av mig och mitt liv. Och just nu känns detta som bästa lösningen, även om jag troligtvis kommer ändra mig på onsdag och må dåligt över ännu ett år här. Men kanske är det en smäll som måste tas. Men jag tror att det mesta kommer lösa sig. Eller åtminstone är det det jag försöker intala mig själv. 

Ser jag röken från Tekniska Verken är jag snart hemma igen.

I söndags tog jag bussen till Linköping för att i ett dygn hänga med Hanna. Vi anlände till klockan 11 (då hon hoppade på bussen i Nyköping) och tog oss hem till henne för att lämna av våra grejer. Och sedan gick vi ut på upptäcksfärd. 
Första målet var ett jättemysigt café precis vid ån(?) Ett fik som min kompis moster äger och allt är hembakat. Med massa udda koppar och annat mysigt. Är nog väldigt fint på sommaren också då man kan sitta ute i en stor trädgård. När vi ätit upp våra mackor och druckit upp teet (saften, som Hanna tyckte var helt fantastisk) gick vi vidare. Nästa stopp var Coop, då vi båda finner det mycket rogivande att strosa omkring i mataffärer så tog vi såklart den största. Och påbörjade vår långa promenad på runt 4 km. 
På vägen dit gick vi förbi en vägg där de skrivit massa olika saker på kakelplattor. Hanna var kall och rastlös så fick inte stanna och läsa på dem, men denna hann jag se. 
Sen tog bilderna från dagen nästan slut, iallafall från vår promenad, handlande och matlagande. Men när vi kom fram till dit vi skulle köpte vi oss ännu än macka, för att orka med. Så himla trötta. Och efter vi handlat tog vi bussen tillbaka.
 
När vi var tillbaka hos Hanna lagade vi mat (jag) och hon städade samtidigt som vi gjorde en citronpaj. När maten var uppäten, allt var färdigstädat och citronpajen färdig gick vi ut på promenad. 
Vi gick genom skogen och träffade på lite djur (en ko, får och getter). ↑ Sen vandrade vi vidare till Gamla Linköping.
Så himla fint och mysigt!!! 
Sen gick vi tillbaka och fikade på citronpajen med hennes korridorskompisar, innan vi stängde in oss på hennes rum och låg och pratade tills vi somnade. 
 
Och i måndags gick min buss 8.00, så vandrade igenom ett regnigt morgonLinköping med Lasse i öronen och det var så himla mysigt trots att det var lite svårt att hitta. 
 
Helt klart ett bra dygn.
 

Jag ville inte va den som blev kvar.

 
I fredags var jag ju i Uppsala. Och det såg ut lite såhära. Har blivit så dålig på att dokumentera... Vi vandrade runt i staden och kollade på mest sånt som var fint och bra då Tobbe och Erik nästan enbart rabblade saker som var bra med Uppsala och anledningar till varför jag ska plugga där. Vi var bland annat inne i domkyrkan, stadsbiblioteket och halvägs in på ett annat bibliotek, men vi kom bara till innanför dörrarna där de hade massa fina vykort och block. Och eftersom vi inte orkade hänga av oss våra saker (eller förstod hur det gick till) struntade vi i att gå in. Sen åt vi buffé och en glass. 
Det var typ tredje gången jag var i Uppsala och det var en väldigt mysig stad, skulle kunna tänka mig att plugga där om det fanns något som verkligen verkligen lockade. Men tyvärr så gör det nog inte det... 

 
 

Fem vardagsbilder.

 
Blev på instagram utmanad av Lina att lägga upp en vardagsbild om dagen i fem dagar. Kul tänkte jag och försökte fota så mycket som möjligt.
 
1. Satt i sängen och bläddrade i min kurslitteratur jag precis hämtat ut efter tre timmar i skolan.
2. Hängde i Uppsala med Tobbe och Erik i fredags (men tänkte att det ska få ett eget litet inlägg) 
3. Hängde på Tibble och skrev HP i lördags. 
4. Var i Linköping och hälsade på Hanna, (men det får ett eget inlägg det med)
5. En dag som mest spenaderats på bussar, i sängen med plugg och på scouterna. 
 
 

Man blir besviken när man har höga förväntningar.

 
 
För en gångs skull har jag en hel hög med bilder att visa.

Nyss var jag sprucken i varje söm, nu är jag hel så vitt jag vet. Sådär håller det på och kallas livet.

 

RSS 2.0