Varför sa du ingenting? Varför lät du mig gå vilse?

 
 
I lördags såg jag och Malin Lars Winnerbäck i Helsingborg. Och det var så himla himla bra! Vi kom inspringandes strax efter att han hade börjat så till en början stod vi rätt långt bak ganska nära mitten och allt eftersom lyckades vi smita förbi så efter halva konserten stod vi nästan längst fram (hade en person framför mig). När han spelade Hosianna kände jag hur tårarna började rinna och efter en liten stund stor jag och storgrät. Kände mig så oerhört töntig just då, men den låten alltså. (<3) När konserten var slut tog vi oss ned till stan för att hitta någonstans att sätta oss. Efter att ha gått runt ett bra tag satte vi oss på en bar vid vattnet. Drack cider och pratade om livet. En väldigt fin och bra kväll. 
 
 
Och igår fyllde jag 19!!! Känns rätt knäppt faktiskt. Trots att 19 inte är en så spännande ålder känns det ändå bra. Ett sista år som tonåring och det är väl nu jag ska göra alla revolutioner jag ännu inte gjort. Dagen blev ändå helt okej trots tågkaos på morgonen pga stormen i måndags och en redovisning som gick åt helvete. Får aldrig höra nått bra om mina bilder, inte från läraren iallafall... Satte mig sen på tåget och åkte hem och pluggade. Vilket jag gjorde istortsätt resten av dagen, och idag. Då jag har en hemtenta som ska vara inlämnad imorgon. Har så mycket ångest över den, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Imorgonbitti ska jag precis som idag åka och sätta mig på biblioteket och plugga fram tills att den är färdig och inskickad. Sen ska jag banne mig köpa en bok eller något, som födelsedagspresent till mig själv och fira att första tentan är inskickad. 
 

-

Fem fina filmer
* Bitchkram
* 500 days of Summer
* Take this waltz
* Moonrise Kingdom
* Never let me go
 
Fem bra låtar
* Hosianna - Lars Winnerbäck
* Hela Huset - Veronica Maggio (& Håkan Hellström)
* En sångarsaga - Mando Diao
* Morning song - The Avett Brothers
* Homesick - Kings of convenience
 
Fem fantastiska böcker
* Kapitulera omedelbart eller dö
* Mellan dig och dig
* The fault in our stars
* Alltings början
* Och allt skall vara kärlek
 
Fem andra bra saker
* Stå längst fram på konserter och känna musiken rusa genom kroppen
* Dricka öl med fina vänner
* När man skrattar helt okontrollerat, man kan inte sluta och man vet egentligen inte vad det var som var så roligt.
* Att dricka lite för många koppar te
* Att jag fyller 19 om två dagar

Jag misslyckas gång efter gång med att lappa ihop min brutna själ.

Nu är det endast en vecka kvar på oktober. Den mysigaste av månader enligt mig. 
Idag fick jag min första hemtenta på högskolan och jag har en sån extrem himla ångest. Den ska vara inlämnad om en vecka, så sista veckan av oktober ska alltså mest spenderas på plugg då jag också har en fotouppgift och en projektplan att göra. Men bland all pluggstress har jag en del fint inplanerat så som filmkväll i Vellinge med scoutvänner imorgon, Lars Winnerbäck i Helsingborg på lördag och födelsedagsmys på tisdag. 
 
 

-

När ingenting känns bra, trots att ingenting egentligen är fel.
Det bara skaver och värker lite för mycket. 

Is it all that you need, when it's all that you got.

 
Fick denna kokbok i födelsedagspresent av min familj nu när jag var hemma i helgen och firade mig lite i förskott. Den har så fina illustrationer och allt ser så himla himla gott ut. Vill bara laga allt som finns där i! 
Fick också tre små skrivböcker och ett presentkort på akademibokhandeln, så nu ska jag köpa böcker! 

Fast det kommer blåsa upp till storm.

Det var längesen jag hade en så här bra vecka. 
I tisdags åt jag sushi med Anton, mycket trevligt och gott.
I onsdags besökte jag Ystad för första gången och bakade citronpaj med Cajsa. Det var spännande och det gick faktiskt över förväntan då den blev god och såg ändå helt okej ut. Dock när vi skulle bjuda vår basövningsgrupp på den såg den inte lika god ut och gruppmedlemmarna såg väldigt kritiska ut, men tror nog ändå att de gillade den. Igår hade vi föreläsning på förmiddagen då vi gick igenom det egna projektet vi ska börja med nu snart. Efter föreläsningen strosade jag omkring i Malmö, åt lunch och köpte en födelsedagspresent innan jag satte mig på tåget hem till Stockholm. På kvällen precis när jag kommit fram till åkte jag hem till Bella som fyllde år i onsdags för att fira henne lite. Jättemysigt.
 
 
En nöjd Cajsa.
 
Idag var jag hos frisören klockan tio och kapade av en bit av mitt hår, så nu är det kort igen! På eftermiddagen träffade jag först Felicia för sushi. Så himla fint att träffa henne igen, har saknat henne! Sen träffade jag Alexandra, vi åkte till Täby gick lite i affärer och fikade. Och imorgon är det DS i Hallstavik. Är konstigt nog rätt taggad på det!

uppgift: porträtt

 
Vår senaste uppgift var att fota fem porträtt med en röd tråd. Så jag fotade Malin på olika platser, och valde till slut de här fem. Utav typ fyrtio. Andra bilder jag blev nöjd med:
 

Magpie And the Dandelion

Idag släpptes the Avett Brothers nya album. Och det är HELT fantastiskt. Ni borde lyssna här
 
 
 

Träffar gärna vem som helst utom mig själv.

Idag är vädret riktigt grått och ingenting känns speciellt roligt. Dricker därför kopp efter kopp med te, lyssnar på mumford & sons och läser bok. Det blev ändå en bra söndag trots att han frågade om jag ville ses och den ändå inte blev någonting av det. Har väl slutat bli förvånad över det nu. 
 
Men jag är så himla taggad på veckan som kommer, ska vara i skolan alla dagar utom onsdag, har bildredovisning på tisdag och åker hem på fredag(!!!) Har sen hela helgen uppbokad innan jag tar tåget hem tidigt måndag morgon för att vara på föreläsning kvart över tio. 
 
 
 
 

Det gör inte ont när hösten kallar.

 
Det är som att någon tänt eld på världen.

När hösten kommer och tiden gått för fort. När allt känns på rutin och redan gjort.

 

Hädanefter ska jag vara bra.

I fredags köpte jag Maggios nya skiva. SÅ HIMLA HIMLA BRA! HIttade också julmust på coop, så kände att jag var tvungen att köpa det också. 
 
Igår åkte jag till Malin i Lund för att hänga lite med henne. Vi gick i affärer, drack öl och var på korridorsfest. Det blev en väldigt bra dag/kväll/natt. Idag kollade vi på disneyfilm och åt glass innan jag tog tåget hem igen. En askalas helg med andra ord! 

Så snurra min jord igen, radion spelar vår sång.

Idag har jag definitivt haft en av mina bästa dagar sen jag flyttade. Torsdagar har en tendens till att bli bra. 
Föreläsningen idag var mycket oklar och mest bara namn på fotografer ungefär, men trots det så hade vi faktiskt en hel del att skriva på basgruppsövningen. Typ första gången det gick bra!! Sen pratade vi av någon anledning mest om glass. Därför gick jag och Cajsa efter det och åt glass, mycket gott och trevligt! 
 
Efter det tog jag tåget till Helsingborg och påbörjade en jakt efter en mataffär. Det var ett äventyr kan jag lova. Jag skulle köpa kanelbullar för att fota om mitt stilleben, då jag blev sjukt missnöjd med bilderna jag fotade igår. Och nu har jag faktiskt en baktanke! 
 
Nu på kvällen har jag skypat med Hanna, det var fint. Saknar henne! 
 
 

Oktober, och jag håller din hand för hårt.

Oktober började på bästa möjliga sätt med en uppgift mindre att tynga axlarna med, (trots att vi fick en ny så känns denna inte lika jobbig) mackor och te med klasskamrat och sen öl med några fler klasskamrater. 
 
 
Idag är en pluggdag. Har massa sidor i diverse kurslitteraturböcker att läsa, en uppgift att fotografera och bilder att kolla på. Ska nog ut och ta en lång promenad också eftersom att vädret är så fantastiskt fint.  

RSS 2.0