And if your heart wasn't such an ocean, I wouldn't sink like a stone.

 
 
 

Boklista

Hittade en lista hos Flora som jag kände att jag var tvungen att göra.
 

Snabbläsare eller långsamläsare?
Läser kanske inte jättesnabbt, men ganska iallafall. 

Tegelstenar eller tunnisar?
Men gärna något däremellan så man hinner med fler böcker.

Bibliotek eller bokhandel?
Vill ju säga båda. Men lånar väldigt sällan böcker på bibliotek och köper oftast mina böcker online... 

Ljudbok eller e-bok?
Fast helst vanlig bok!

Inbunden eller pocket?
Pocket, det är billigare och lättare att bära med sig. 

Vampyrer eller spöken?
Kan inte minnas att jag läst någon bok med varken vampyrer eller spöken. Jo Twilight, men de var jag inte jätteförtjust i. 

En i taget eller slalomläsning?
Börjar oftast på flera stycken men läser ändå alltid en i taget. 

Nytt eller gammalt?
Har inte läst så många klassiker tyvärr. Men de jag läst har jag ju tyckt om. Kanske borde läsa lite mer gammalt.

Bokmärke eller hundöra?
Även om det är mysigare med hundöron, då det ser ut som att någon faktiskt läst boken. 

Snacks eller godis?

Biografier eller memoarer?
Helt ärligt vet jag inte riktigt vad skillnaden är, men efter att ha googlat lite så får jag nog säga biografi ändå.

Skräck eller chicklit?
Läskiga saker är inte min grej riktigt. 

Soffan eller sängen?
Sängen. Uppstött av en massa kuddar.

Inne eller ute?
På altanen, stranden, promenader. 

Originalspråk (engelska) eller översättning till svenska?
Trots det läser jag nog mest översatta böcker, önskar dock att det var tvärtom.

Poesi eller prosa?
gärna båda två.

Kvinnliga författare eller manliga författare?
Läser mest manliga författare... Men min bästa bok just nu är skriven av en kvinna. Måste börja läsa mer kvinliga författare...

Boken eller filmen?
Boken, såklart! 

Twitter eller Facebook?
Där behöver man bara följa de man verkligen vill. 

Kokbok eller Bakbok?

Te eller kaffe?
Har inte lärt mig det där med kaffe än.


Jag mäter försprång i ljusår.

 
Med dessa tre från Lägr1 i somras hälsar jag god helg eller dylikt. Själv ska jag bege mig ut på lite scoutäventyr så det är ju himla tur att vädret är fint. Hoppas ni får en fin helg! 

Let's not try to figure out everything at once.

 
3 från London genom engångskameran.

Jag blev så trött på mig själv, jag blev så destruktiv och du fick inte följa med.

 

Och rymden är så stor.

 
Förra helgen (2-5 maj) var jag ju i Skåne. Lite såhär såg det ut när jag och Malin tog med kameran på en promenad. Och de rosa blommorna var SÅ fluffiga. Ville mest ta med dem hem. 

Just in time, for the first time.

"Hela jag kliar. Som om något försöker ta sig ut, som att jag försöker ta mig ur mig själv."

"Återigen är tankebanorna: hur fan överlever man livet?!"

"Idag är en sån dag då jag undrar vad mina vänner får ut av att vara vän med mig." 

"Alla är ju allt det jag inte är."

"Borde tillåta mig själv att känna lite mer."
 
 
 

Let me go, let me go.

 
 

Hörde ekot från dina hjärtslag.

Oj, det har hänt en hel del på sista tiden. I fredags åkte jag till Skåne över helgen för att hälsa på ett gäng saknade personer. Det var såklart väldigt fint, precis som vanligt. Bodde hemma hos Malin men försökte vara på andra ställen vilket dock inte gick så bra då flera av de jag ville träffa inte hade tid. Så det blev en del läsande medan Malin pluggade. 
 
I lördags åkte jag iallafall till Malmö och träffade Linda. Det känns aldrig så bra som det gör när tåget rullar in på Malmö central. Klev av tåget med ett stort leende och kände mest' aaah är tillbaka. Tycker ju om Malmö så himla mycket. Att det var sol gjorde ju inte saken sämre. Mötte Linda på GA då Gudrun Schyman skulle prata lite och inviga valstugan. Så vi stod och lyssnade och blev inspirerade av det innan vi gick till ett mysigt fik och pratade om allt som är fint och allt som är jobbigt tills de stängde. Sedan gick vi hem till henne så jag kunde få tillbaka mina bilder från projektet och se hennes bilder till projektet de håller på med nu. Så himla fint att träffa henne igen.
 
 
På söndagen hände det inte jättemycket, promenade (vi gick över två mil i helgen...), läste och på kvällen färgade vi mitt hår. Dock är skillnade inte jättestor bara att allt nu är i en lite mer jämn färg. 
 
I måndags gick mitt tåg tillbaka vid fyra på eftermiddagen, så när Malin gick till skolan runt åtta satt jag kvar i hennes rum och lyssnade på Tigerdrottningen fram till elva ungefär. Då tog jag mina saker, lämnade hennes nyckel och tog mig till Domkyrkan för att träffa Jonas. Det var... spännande att träffa honom igen. Vi promenerade runt i Lund ett tag, satt i en park, promenarade lite till och åt sedan falafel till lunch och satte oss på en bänk och pratade nästan fram till att det var dags att gå till tåget. Hade sedan en väldigt intressant tåggranne som jag satt och pratade med. Hon la sen till mig på facebook, men jag har inte accepterat. Lite elakt kanske... 
 
Igår åkte jag till TEG då jag och Felicia skulle spela in en sak till hajken + att Amanda intervjuade mig till sitt radioreportage om Uppsala. Där nästan varenda svar "komma bort från Stockholm" Hur fan ska jag överleva här i minst en termin till?! Sen åkte vi in till stan och fixade med en ledtråd samt åt sushi. 
 
Idag hade Bella vernissage i Sollentuna. Det var minst sagt spännande att ta sig dit då jag först höll på att sätta mig på fel buss och sedan gick lite vilse. Men kom ju fram till slut och det var en hel del fina konstverk. Sen åkte jag buss till Danderyd med Bella, Erik och Otto där jag sedan åkte in till stan för att träffa Anton. Vi åt tacos till middag och pratade massa scouting men även en del foto. Blir väl lätt så. 
 
När jag tänker på det händer en del bra saker just nu, trots att en del annat kaosar och gör att allt känns outhärdligt ändå. Vill ju inte ha det så. Vill bara släppa alla skuldkänslor och allt dåligt samvete. 

Ingen tar oss levande.

Hittills har den här veckan mest bjudit på kaos. Kaos och ännu mer kaos. 
Hoppade bland annat av min kurs i måndags, vilket egentligen kanske inte var det jag hade tänkt. Men nu såhär i efterhand är det skönt att ha en sak mindre att ha ångest över. Har också hamnat i världens himla svacka. Allt känns bara så himla värdelöst, jag känner mig sämst osv osv. 
 
 
 
Men igår var det ju valborg iallafall. Hade en superfin kväll trots att jag innan hade väldigt mycket ångest. Mötte upp Bella, Erik, Jonathan och Otto vid ekbacken innan vi åkte hem till Erik. Kände ju egentligen bara Bella, så var jättenojig över att det skulle bli jättestelt, att ingen skulle prata med mig, men det var verkligen motsatsen. Hade en så himla fin och rolig kväll. Drack drinkar, satt och höll för öronen under en MCR låt medan en annan ba' känns det jobbigt så byter man okej?!, kröp på golvet efter mina skor och blev ihopknuten med en kärringknut (då Bella failade lite), grät, skrattade och kramades. Så himla roligt också när vi blandade drinkar och konstaterade att äppeljuice + gin smakar kåda och har man i någon bananhistoria så smakar den helt plötsligt tuggummi. Samt när vi skulle shotta och sourzen tog slut och jag fick vodka (?) istället. Hehe, men hade typ perfekta fyllan, när en är sådär lagom påverkad och därför mest är glad och fnittrig istället för illamående. När jag och Bella sen skulle gå hem kom vi fram till hur mycket smidigare det var om jag sov hos henne pga skulle slippa gå hem i regnet. Så sagt och gjort hoppade vi lite vingligt upp på hennes cykel och trillade väl i säng runt halv fyra typ. 
 
Idag vaknade vi båda av oss själva strax innan nio, vi hade i och för sig också ställt klockan på nio då vi skulle till scoutstugan och planera samt reka hajk. Ingen av oss var speciellt taggade då vi var lite småbakis sådär. Men vid elva lyckades vi ändå vara på plats. Vi planerade lite (mest Felicia och Emi) då jag satt och panikgrät ett tag och Bella satt och försökte trösta mig. Så himla glad att jag har henne. Så idag var väl till en början inte riktigt min dag, men när vi väl började reka så blev det bättre då jag lyckades hålla tankarna på annat håll. 
 
Och imorgon åker jag till Skåne över helgen. Så är tillbaka på måndag. Ska bli så himla himla skönt att komma bort, andas skåneluft och krama skånevänner. 
 
 
 
+ igår släpptes ju tigerdrottningen. SÅ HIMLA HIMLA BRA. 

RSS 2.0