July, don't die.

Och jag är hemma igen... Tänker såhär att jag bara visar lite instagrambilder tills kamerabilderna är redo att visas och att jag berättar mer då! 
 
 

Häll ut havet ända bort till horisonten.

Tisdag och jag lyssnar på July på repeat. Tidigt imorgon åker jag till Kroatien och glömmer Sverige för ett tag. Borde därför sovit för ungefär två timmar sedan, men det blir nog bra ändå. 
 
Hade tänkt tidsinställa ett inlägg om mina bästa sommarpratare i år, men det har inte hunnits med då jag träffat en fin vän och dragit ut på packandet så mycket som möjligt. 

Så vi hörs när vi hörs. Kommer hem igen den 31 juli och försvinner iväg igen den 3 augusti. Men däremellan borde någonting smita in. 
 
Ha det fint!
 
 

Du säger 'har du tändstickor?', ja tillräckligt om du vill bränna ner Stockholm.

Igår införskaffade jag ett nytt objektiv. Så nu är fotograferingen på topp. Ungefär. Och lite såhär såg de första bilderna ut: 
 
 
 
Jag hängde med Line på söder. Vi satt i en park och åt naturgodis, vandrade planlöst omkring - hittade en secondhandbutik, fyndade en bok och tittade på fina utsikter. 
Har ju inte träffat henne sedan studenten så det var kalasfint att träffa henne igen.

Bara ett ord kan sätta eld på en skog.

Tog till slut beslutet att tacka ja till min plats på högskolan. Så i höst (eller ja, om en månad) flyttar jag till Halmstad. Jag har blivit medlem i kåren för att kunna söka bostad via dem. Och eftersom de har bostadsgaranti har jag iallafall någonstans att bo. Ett tag iallafall. Förhoppningsvis ett längre tag. Iiih. Är så spänd och nervös och åh så pirrig. Wiie. Tror nog att detta blir bra ändå. 
 
 

Du kan gå din egen väg.

"Vill inte vara den som blir kvar. Men den som vill bort mest är nog den som stannar längst."
 
"När livet svackar, så svackar fan allt"
 
"Mitt hjärta går ifuckingtur"
 
"Klockan står på 04.45 men jag kan inte sova. För det enda som rör sig i mitt huvud är hanhanhan och att jag aldrig kommer våga höra av mig."
 
"Trivs väl bäst på ett öresundståg i södra Sverige."
 
"När en säger 'vi ses till jul då' så känns det här med att flytta så himla himla läskigt. Men kanske mest på ett pirrigt sätt ändå."

Och astronauterna kan känna det långt bort.

Jag må ha en förkärlek till Skåne, men Småland alltså... Småland ligger inte långt efter. Har haft en av de bästa helgerna på länge trots att vädret inte visade sin bästa sida. 
 
Kom fram runt tiotiden i fredags och åkte och fikade litegrann innan vi åkte till Kosta. Väl framme åkte Johnny iväg och jobbade medan jag och Eva gick bort till outleten och kikade lite. Fyndade en muminmugg och en diskhandduk med mumin. (Såklart). 
På kvällen åkte vi hem till min morbror och grillade och hängde där majoriteten av kvällen. När vi kom hem satte vi oss och knåpade på charader och lite sånt kul till lördagen. 
 
I lördags åkte vi på förmiddagen ut till en stuga mitt i skogen vid en sjö. Det är helt ärligt ett av de mysigaste ställena jag vet. Ingenting utom naturen hörs. Så vi plockade ihop lite fiskespön och åkte ut i två båtar. De andra fiskade medan jag mest satt och njöt av lugnet och ljudet av årorna som mötte vattnet. När en fisk fåtts upp bestämde vi oss för att ro i land igen. Vi stuvade in oss i bilarna och åkte iväg och hämtade sådant vi glömt och några fler personer. 
 
På eftermiddagen var alla tillbaka och vi började grilla lagom till att det började regna. Och när maten var uppäten lekte vi charader och med andra ord fast med lappar som vi skrivit kvällen innan. Fick också släkten att leka fotleken. Så himla kul det var. Och det verkade dem också tycka, så det var ju bra. 
 
När det började bli lite sent åkte nästan alla hem (vi var tre kvar). Så vi tre satt på altanen till stugan och pratade om ca allt och ingenting. Men den tredje blev trött när klockan närmade sig ett och gick och la sig. Men jag och min kusin satt kvar. Drack öl, pratade om sådant som är fint men också sådant som gör ont och är jobbigt. Han är nog en av mina bästa personer ändå. Så där satt vi och pratade tills det började ljusna lite smått och gick och la oss när klockan närmade sig fyra. 
 
 
Vi sov ganska länge på söndagen och sen kom min morbror+fru ut med kaffe och te till oss (<33) som vi drack innan vi började städa ur stugan. När vi var klara med och skulle gå ut till bilarna så öppnade sig himlen och det regnade något fruktansvärt mycket, men jag tyckte mest det var mysigt. Så vi satt kvar ett tag till tills vi insåg att det inte skulle sluta regna på ett tag. 
 
När vi kom hem igen orkade vi inte göra många knop så jag satt och läste medan de andra vilade sig/satt vid datorn. Men när alla kände sig någorlunda pigga så placerade vi oss vid köksbordet för att spela lite sällskapsspel. Så himla mysigt. Sen blev vi hungriga och åkte och köpte pizza och åt den tillsammans med en film. 
 
 
Och igår spelade jag och kusin också en massa sällskapsspel då Eva skulle iväg och jobba. Och när klockan slog fyra åkte vi ifrån Kosta mot Växjö och vid fem satte jag mig på ett tåg mot Stockholm. 
 
Som ni hör har det ju varit världsmysigt. Tycker så mycket om dessa människor. 
 

Jag vill se dom där skyarna igen.

Den här veckan alltså <3 
I måndags träffade jag Tobias för första gången sedan april, det var fint. Vi åt glass och promenerade runt litegrann. Och han berättade massvis om sitt scoutäventyr. Åh vill också scouta lite. 
 
I tisdags mötte jag upp Hanna på centralen och åkte ut till ropsten för att gå på myrornas. Älskar den pga hittar alltid något. Köpte fyra böcker (alla på min att läsa-lista) och tre stycken ljusstakar. Sedan blev det dags att hitta någonstans att äta lunch. Lättare sagt än gjort då vi båda två har oerhört svårt för att bestämma oss. Men det slutade med att vi åt mindre god falafel vid karlaplan. När maten var uppäten tog vi buss 44 till skansen. 
Målet med skansenbesöket var allsången. Vi lyckades dock pricka in en dag då det egentligen inte var någon kalasbra med. Men det blev fint ändå. Eftersom det var så oerhört himla varmt struntade vi i genrepet och gick och köpte glass och satte oss i skuggan vid sälarna istället. Där stötte vi på en liten ekorre som inte var det minsta skygg. Men blev jagad och uppstressad av småbarnen som sprang efter den (</3) Men en liten stund var den lugn iallafall och kom fram till oss och klättrade lite min ryggsäck. Så söt.  
När vi sen tänkte att äsch vi börjar röra på oss så hamnade vi vid nån dansbana och kollade lite på alla gamlingar som dansade. Ganska fint ändå. Men sen gick vi upp till allsångs scenen och placerade oss hyfsat långt fram och blev ganska döva pga alla foooers. Herregud alltså. Men vi hamnde vid två till som inte heller riktigt visste vilka det var så vi stod och pratade med dem innan det började och fotade selfies med dem efter Ijustwanttobecool. Hehe. Fint att träffa nya människor. När vi sedan skulle gå därifrån såg jag tre gamla gymnasieklassisar i folkmassan som rörde sig mot scenen så var tvungen att springa fram och säga hej och kramas lite. Det var fint. Saknar ju gymnasiet ändå. 
När vi kommit ut från skansen stod det någon från gröna lund där och sa att det var gratis inträde. Så vi gick ned och kollade på vattnet (fotade) innan vi började promenera mot östra. 
Igår vaknade vi vid nio och klev upp, gjorde oss i ordning och åt frukost innan vi begav oss till centrum där vi skulle träffa Bella för att picknicka litegrann innan Hanna skulle åka. Det var hur som väldigt mysigt och ganska varmt trots vi satt i skuggan. 
 
Och imorgon åker jag till Småland över helgen. Ska bli skönt att komma bort ett slag, att inte göra något viktigt alls, läsa böcker, hänga vid en stuga utan elektricitet, träffa släktingar och säkert fynda en muminmugg på outleten. 
 
 

July July July don't go too soon, don't die.

 
 
Måstemåstemåste tipsa om min absolut bästa sommarlåt. Hörde den dock för första gången för någon vecka sen. Men det var kärlek vid första lyssningen ungefär. Här hitter ni den på spotify: Crying Day Care Choir – July

Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?

 

Läst i juni.

Önska bort, önska nytt - Ingrid Ohlsson
Läste denna på biblioteket på typ en timme medan jag hade lite tid att fördriva. Skönt med såna böcker som är lättlästa men ändå väldigt bra. "Boken består av flera korta berättelser som." tycker det var en väldigt bra beskrivning. 
"Med Fia finns ingen tid. Inget som tickar och går runt i magen."
 
Fallet med de försvunna böckerna - Ian Sansom
Boken handlar om Isreal Armstrong som flyttar från London där han jobbat i en lågprisbokhandel till Irland för att jobba som bibliotekarie. Men när han kommer fram har biblioteket stängt igen så istället ska han köra en bokbuss. Ett problem är dock att alla 15 000 har försvunnit. Så hans uppgift blir att hitta böckerna och på vägen träffar han lokalbefolkningen som en del är rätt skumma. En väldigt rolig bok. 
 
Efter mörkrets inbrott - Haruki Murakami
Det är Mari och Eri som är systrar, Eri bara sover och sover och tycks inte kunna vakna och Mari som inte verkar kunna sova. Mari är ute i natten och träffar ett gäng personer vars vägar korsas under nattens gång. 
Tycker denna var väldigt bra och fastnade i den direkt. Jag kände också igen mig en del i Mari och känner man igen sig är det ju oftast lite roligare att läsa en bok. 
 
Välkommen till den här världen - Amanda Svensson
Tyckte om denna så himla himla mycket. Ville aldrig att den skulle ta slut alternativt att alla böcker skulle vara som denna. Detta skrev Flora om boken och tycker hon satte ord på det så bra. "DEN HÄR BOKEN. VILL HA DEN I FAMNEN NÄR JAG DÖR. Nej men alltså, jag älskade den. Fullkomligt älskade den. Handlingen, SPRÅKET, karaktärerna, perspektivbytena, de oväntade vändningarna. Den handlar om Greta, en tjej från Malmö som flyttar till Köpenhamn, knegar på en restaurang och försöker väl hitta sig själv. Hon är knäpp och rå och jäkligt skön. Den handlar om Simon som är den mest sköra unga mannen en kan tänka sig. Han tänker i poesiform, går under av kärlek och fyller väggar av små trianglar, eller kanske kaniner, och är Köpenhamns coolaste person. Den handlar om Claus, dåren, som super mest, hörs mest, brölar mest. Och om hur dessa tre människors liv lirkas samman. Ett triangeldrama som känns surrealistiskt och äkta på samma gång."
 
Barnens dag i Bullerbyn - Astrid Lindgren 
Hittade den i en secondhand butik för typ 2,5 då det var halva priset på allt. Kände att jag inte kunde låta bli att köpa den då med tanke på hur mycket jag älskar Astrid Lindgren. Den handlar iallafall om barnen i Bullerbyn som läst i en tidning att man anordnar något som kallas barnens dag i Stockholm. De ville då göra samma sak för Kerstin. Men allt de kommer på är hon inte jätteglad över och hon skriker mest "nej nej nej". Då föreslår hennes mamma att de ska göra barnens dag på Bullerby-vis. Så då gör de det. 
Boken innehåller också en massa fina illustrationer. 

RSS 2.0