Nothing left here to see.

 
Jag vill säga upp kontakten med den här jävla staden. Även om den bjuder på en del fint ibland. Men inte tillräckligt.

För du var solskenet och jag var ensam.

Nu har jag jobbat mina två veckor och jag kan nog utan större överdrift säga att det är bland det värsta jag gjort. Hade dock vädret varit bättre, jag inte varit fruktansvärt förkyld och om en hade träffat lite fler människor hade det kanske inte varit lika hemskt. Men nu är jag klar iallafall, har jobbat mina 50 h så även om jag inte hann allt hon sa så borde hon inte kunna säga något. 

Igår jobbade jag i 11 timmar utan att få i mig något att äta då jag kände att jag inte skulle hinna med det. Vilket jag nog inte skulle gjort då jag var klar kvart över sex igår... Cyklade hem, åt middag & duschade innan jag gick igen. Skulle träffa Daniel, Nicklas och Andreas. Utan egentlig plan då de första ej gick så bra så promenerade vi till Österskärs havsbad och satt på ett bord och pratade. Men jag var väl inte bästa sällskapet då jag var väldigt trött och seg. Kom hem vid halv ett och gick och la mig direkt, somnade dock inte helt förrän vid tre pga huvudet fullt med snor och så fort jag somnade till drömde jag mardrömmar om mossa. 
 
Och idag har jag mest legat i sängen med snuva, feber och halsont. Kulkul. 
 
 
Men förrutom att jobba denna vecka har jag också köpt tågbiljetter samt varit på lägermöten och gjort pastasallad med Bella. 
 

När det känns som om du gjort allt, sagt allt men inte får några svar.

 

Genom hålet i mitt hjärta kommer räddningen till slut.

 
I söndags var jag ju på kentfest. Det var himla fint. Fint att stå i ett publikhav igen. 
Började med att se Nina Persson, hon var den enda jag egentligen kände att jag behövde se (förutom Kent då) 
Det var fint när Jocke pratade om att vi måste ta vårt ansvar mot rasismen - alla apploderar och sen spelade de Sverige. Älskar den. Och såklart avslutade dem med mannen i den vita hatten (16 år senare), ett konfettiregn och fyrverkerier. Älskade älskade band. 
 

-

I måndags var jag och träffade en fastighetsskötare i Åkersberga och fick lite jobb. Wiiiie. Kände jag då. Men när jag kom hem kände jag hur seg jag blev och jag åkte på världens förkylning. Men på't bara tänkte jag när jag vaknade i tisdags och begav mig iväg för att rensa mossa mellan stenplattor. Det måste vara det tråkigaste jag någonsin gjort?! När jag kommit hem på eftermiddagarna har jag haft ont exakt överallt och knappt orkat röra mig. Så har gjort det till standard att ta ett långt varmt bad direkt när jag kommit hem. Så himla skönt. 
Men nu är det långhelg. SÅ himla skönt. Men ska göra samma sak hela nästa vecka. Har lite ångest över att jag inte ska hinna klart. Men det löser sig. 

People say that your dreams are the only things that save ya.

 
I fredags var jag på Arcade Fire på gröna lund. Det var bra trots att jag hade två jättelånga personer framför mig så såg inte ett endaste dugg. Och ikväll är det kenfest. Så himla pepp på det!

Har du en gång varit nära blir du aldrig mera fri.

 
I torsdags (och igår) hängde jag med Hanna i några timmar. Planen i torsdags var att vi skulle hitta någonstans att äta middag. Gick ju sådär med tanke på att båda har sån fruktansvärd beslutsångest. Slutade med en sallad som egentligen inte var något att hurra över. Men med fint sällskap så. Sen var planen att hitta någonstans att dricka vin. Gick sådär det med... Men tillslut kände vi båda nog att glass var en lite bättre idé. Så vi gick till gamla stan och köpte glass. Åt en kalasgod saffransglass. Sen gick vi till t-centalen och åkte åt varsitt håll. 
Så himla bra person det där. 

Du säger att du lever bara när du drömmer.

 

Who do you see and what do you think, when you think about me?

Vet faktiskt inte vad som händer. Lyckas inte ta mig ur svackan utan den växer sig bara större och större och är snart så djup att den bara är ett bottenlöst hål. Drömmer mig härifrån, kollar på alla alternativ som finns. Söka jobb utomlands, bli au pair, skicka in en sen anmälan till alla de utbildningar jag funderade på i våras eller bara ta ett djupt andetag och stå ut ett tag till. 
 
Får tipset att prata med en pyskolog av någon och tipset att skicka in den där sena anmälan av en annan. Men vad skulle det hjälpa? 
 
För att det inte ska vara allt för deppigt får ni en vårig bild från kungsträdgården.

Läst i maj.

Paper Towns - John Green
Så himla himla bra. Den handlar om Margo som försvinner och har lämnat massa ledtrådar efter sig åt Quentin som tar på sig uppgiften att hitta henne. Boken var väldigt fin och spännande. Tycker verkligen om John Green. 

Kärlek, hur fan gör man? - Bob Hansson 
Bob Hansson har träffat och intervjuat en del kända personer om kärlek. Tyckte den var bra till en början, men sen blev den bara jobbig att läsa. Kanske också för att jag inte är i "rätt" stadie i livet att läsa den. Men den var intressant iallafall.
 
Förordet i boken var väldigt fint också. Såhär började det: 
"Den här boken vill vara en lovsång till alla som försökt, försöker och kommer försöka att leva bredvid en annan människa. En lovsång till alla de som vet att kärleken är enkel men tvåsamheten besvärlig, en lovsång till alla de som in på bara skinnet känt att tvåsamheten är fylld av så många saker som inte lämpar sig att tala om på parmiddagarna. En lovsång till alla de som har sett sagan om den drömda kärleken falla, och undrat om det är ett misslyckande eller om det bara är ofrånkomligt. En lovsång till alla de som misstänker att det stora JA:et inte är något som kommer från himlen, utan från ens egen mun. En lovsång till de som misslyckats, får ont, sviker och blir svikna och som sedan bestämmer sig för att våga tro igen. Mot alla odds. Igen."
 
Vad mina vänner inte vet - Sonya Sones
En bok om Sophie, en lagom populär tjej. Också om Murphy som är skolans tönt vars namn har blivit synonymt med att göra bort sig. De går i samma bildklass och hon förstår inte alls vad som är grejen med honom, men något är det. 
Tycker verkligen om prosalyrik och den här boken var helt okej ändå! 
 
"Jag tänker på att du 
aldrig har sett mina stjärnor
lysa i mörkret,
och undrar om du
någonsin kommer att få göra det."
 
Om detta talar man endast med kaniner - Anna Höglund
En fin barn- och ungdomsbok som var nominerad till Augustpriset förra året. Väldigt fina illustrationer och en fin smärtsam historia. Mitt 15-16åriga jag kände verkligen igen sig.
 
"Jag blev så bra på att säga nej att jag glömde bort hur man säger ja."
 
"Vissa dagar är världen så skrämmande att jag inte vågar lyfta blicken från marken. Vad som helst kan hända bara jag går över golvet för att tända lampan. Vissa dagar har jag en stor gaffel inkörd i magen som vrider om tarmspagettin. Vrid, vrid."
 
The Perks of Being a Wallflower - Stephen Chbosky 
Har tidigare läst denna på svenska och också sett filmen. Efter att jag läst den på svenska kände jag att jag verkligen borde läst den på engelska istället. Och nu efter att ha sett filmen ett flertal gånger köpte jag den äntligen på engelska när jag var i London. Och den var så himla mycket bättre på engelska! 
 
Den handlar om Charlie som skriver brev till någon han hört talas om och tänker sig är en bra lyssnare. Han skriver om allt som händer i sitt liv under första året på high school. 
 
“So, I guess we are who we are for alot of reasons. And maybe we'll never know most of them. But even if we don't have the power to choose where we come from, we can still choose where we go from there. We can still do things. And we can try to feel okay about them.” 
 
Blir du ledsen om jag dör? - Andreas Gustavsson 
"Det är omöjligt att inte påminnas om sin egen utsatthet och nakenhet och förödmjukelse; den som blir när den som man vill inte vill en tillbaka. Hur jävla helvetiskt ont det gör att inte vara önskad, behövd, älskad. Det är det som Andreas Gustavssons vackra, exakta - men ändå explosiva - långdikt handlar om. Hur fult det är att vara svag, hur svårt det är att vara stark, hur önskvärt - kanske livsviktigt - det är att vi får berätta hur det verkligen, verkligen känns." - Anna Jörgensdotter om boken. 
 
Tyckte mycket om den, att det bara är en mening, ibland bara ett ord på varje sida får en att tänka mycket kring sig själv och sådär, vad en själv kopplar det till. 
 
"Du: Jag märker ju att du bryr dig mer om...
Jag: Än om människor?"
 
Larma, släcka, rädda i Rosengädda - Emma Hamberg 
Läste första boken (Rosengädda nästa!) i serien förra sommaren och tyckte om den väldigt mycket. Tyckte om denna minst lika mycket, har ju väntat på den i nästan ett år. Men det är en väldigt mysig bok om Tessan som lämnar stockholm och alla sina saker och reser till Rosengädda,  andra boken handlar om Tessan när hon rustar upp stationshuset hon fått av Jane som växte upp där. Tessans dröm är nämligen att öppna en resturang. 
 
I kroppen min: vägsjäl - Kristian Gidlund
Läste första boken i höstas och grät så himla mycket. Detta är i slutskedet av hans liv från mars till september förra året. Halva boken är också Emma Svenssons bilder från fotoutställningen om Kristian Gidlund. 
 

RSS 2.0