2015

2015. Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig kring det här året. Det har varit ett bra år trots att det var en ledsam vår. Och eftersom att jag har varit så extremt dålig på att dokumentera i år så får det bli en sån här sammanfattning istället. 
 
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut
Skrev B-uppsats, var på festival, blev ihop. 
 
 
Genomdrev du någon stor förändring?
Blev vegetarian
 
Vilka länder besökte du?
Danmark och Tyskland
 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att klara B-uppsatsen, han. 
 
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Träffat mina vänner (under hösten), lyssnat mer på mig själv, hälsat på vänner i andra städer.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Att inte ständigt försöka göra alla andra nöjda.
 
Vad var din största framgång inom karriären 2015?
Har ingen sådan. heh. 
 
 
Största framgång på det privata planet?
Att bli ihop kanske, och att ha tagit mig igenom jobbiga situationer.
 
Favoritprogram på TV?
Äger inte ens en TV. 
 
Bästa boken du läste i år?
Den allvarsamma leken, ett liv för lite & steglitsan.
 
Största musikaliska upptäckten?
Amason och Vit päls, tror jag. Minns inte ens om det var 2015 eller 2014. 
 
 
Bästa köpet?
en ny telefon, heh. 
 
Största misstaget?
jag vet inte faktiskt.. 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Trots att våren var väldigt ledsam, så har jag nog haft ett gladare år. 
 
Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
16 maj, 25 september, men kommer nog snarare ihåg händelser än datum.
 
 
Saknade du något under 2015 som du vill ha 2016?
Vill hänga mer med mina vänner. 
 
Något du önskade dig och fick?
Tillräckligt med köpoäng på hfab
 
Något du önskade dig och inte fick?
har inte önskat mig något speciellt. 
 
Vad fick dig att må bra?
att flytta till en ny lägenhet, mina vänner, han, att försvinna iväg i andra bokuniversum. 
 
Vem saknade du?
alla vänner i andra städer.
 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
hyra och mat. 
 
Högsta önskan just nu?
att 2016 blir ett snällt år. 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
hade stressigaste dagen någonsin. Var sjuk, hade föreläsning, var i helsingborg på utställning, var på scouterna, åt linsoppa och var med pontus. 
 
 
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag hade varit lite snällare mot mig själv, och nog mot de i min omgivning också. 
 
Mest stolt över?
Att ha klarat B-uppsatsen och överlevt halva min utbildning.
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Göra mer av sådant som gör mig glad, dokumentera mera både i text och bild, plugga mer. 
 
 
 
 
 

Håll i skogen, tills den brinner ner.

Jag vet inte var den här veckan tog vägen. Jag har mest tittat på musikhjälpen, och varit på föreläsningar. Men en fin vecka har det allt varit. 
 
 
Amason i Lund var såsåså fint, trots en del små irritationer här och var och trots att jag var lite för full. Men spelningen och förbandet, dolce, var så bra. På söndagen tog jag tåget tjugo över åtta på morgonen för att jag kunde verkligen inte sova, så jag klädde på mig mina ytterkläder så tyst som möjligt för att inte väcka de andra två. Sån befrielse att komma ut i en regnigt Lund och att kunna andas ordentligt. Var tillbaka i Halmstad strax runt tio, gick hem och fixade lite innan jag var tvungen att köpa en ny laddare, pga min hade gått sönder (trodde jag, sladden funkade och Pontus har fixat dosan <3). Och sen kollade jag på musikhjälpen nästan hela kvällen. Utom när David och Astra kom förbi med glögg, så fint. 
 
 
På måndagen fikade jag med Bekka i några timmar innan vi gick på stan och införskaffade några julklappar. Köpte även en klänning till nyår. Extremt nöjd över att ha hittat en till slut. 
 
I tisdags hade jag och P tacodejt, jag hade bestämt att jag skulle äta det imorgon egentligen eftersom att jag åker hem över jul på tisdag. Men kom på att det är ganska dumt eftersom att det jämt blir så himla mycket rester vilket ju är onödigt om jag ändå inte kan äta upp det. Och i onsdags åkte jag med honom till flygstaden men hoppade av någon station tidigare, för att köpa mina sista julklappar. Missade bussen med 2 minuter och fick stå i den bitande kylan i halvtimme, så när jag kom hem och åt tacorester satt jag och skakade så mycket och frös ungefär hela eftermiddagen. 
 
 
I fredags storstädade jag lägenheten efter att ha skjutit på det i flera dagar, vill ju att det ska vara rent och fint när jag åker hem över jul. På kvällen kom Alex hit innan vi gick bort till David och drack lite vin och kaffe och såg Lasse spela på musikhjälpen. Sen gick vi bort till Jonas för förfest. Men det slutade med att vi gick hem till Agnes och spelade ölspel och hade det fint. Sen skulle de andra ut men jag och Pontus bestämde oss för att gå hem istället. Så trötta. Så vi kramades hejdå och god jul och gott nytt år. Blir på riktigt lite rädd när jag tänker på hur snabbt tiden går, att 2015 snart är slut, men mer om det nån annan gång. 
 
Lördag igen och jag var nöjd över att det var helg och att jag hade flera dagar på mig att börja packa. Men vi tog bussen till eurostop, mötte hans mamma och bror och trängdes med folk. Spenderade kvällen med att se det sista av musikhjälpen för i år och kolla ikapp julkalendern och annat som missats under veckan. Och idag är en sån typisk söndag då en inte riktigt orkar göra något och varvar internet istället för att städa/plugga/diska/packa. Fast nu har jag faktiskt packat. Det mesta iallafall. För på tisdag tar jag tåget hem till Åkersberga över julen, och jag är sådär kluven en kan känna sig när en hör hemma i två städer och kanske lite mer i den en redan befinner sig i. Men tänker att 7 dagar av att inte behöva äta ensam, träffa saknade personer osv blir nog ganska fint ändå.
 
Måste börja blogga mer frekvent så att allt inte bara blir så långa redogörelser, men jag vill ju minnas. Komma ihåg allt.

Man har knappast levt om man inte har en prick i nåt register när man dör.

Det är tentavecka, igen. Men för en gångs skull har vi till på söndag på oss. Fast vad spelar det för roll om en ändå måste vara klar imorgon för att en ska iväg på lördag? Så till imorgon måste jag skriva 3,5 sidor till för att sen på söndag bara fixa med referenser och dylikt. 
 
Men som vanligt prokrastinerar jag lite för mycket, finner det mer intressant att städa att lyssna på podcasts att läsa böcker att läsa bloggar. Ja ca allt annat. 
 
Förutom det gråa vädret och tentaskrivandet så finns det åtminstone några fina saker att tänka lite extra på: 
 
- Pontus kom hit en kväll för att äta soppa och se på film så att jag kunde få låta bli att tänka på tentan.
- Ska till Lund på lördag för att se Amason på Mejeriet. Ska bli fint att se dem eftersom att vi missade dem på Way out west
- Att det snart är jul så att en kan äta pepparkakor samtidigt som en skriver tenta
- Att det är julafton om två veckor, och då är jag hemma i Stockholm igen för första gången sedan i somras, är extremt kluven över detta, men tänker att det blir fint ändå. 
- Att Spotify släppt sitt year in music, så att en kan se massa rolig statistik över musiken en lyssnat på under året. Jag har till exempel lyssnat på musik i 95tusen minuter eller i 66 dagar. Och min mest spelade artist var Vit päls. 
 
 
 

Läst i november.

Vårjakt i Rosengädda - Emma Hamberg
Sent i november - Tove Jansson
 
 
Jag har som nyårslöfte att läsa fler böcker än vad jag gjorde förra året, och för att lyckas med det måste jag bara läsa två böcker till. Så jag känner att det kommer jag nog garanterat att lyckas med, med tanke på att jag 1. håller på med så många böcker just nu och 2. vår nästa kurs är om litteratur och konst. Och det känns bra att jag faktiskt kommer lyckas med det då jag den senaste tiden varit så dålig på att läsa böcker. Det är så mycket annat som kommit i vägen, mest kurslitteratur. Men är ändå pepp på vad december har att erbjuda i läsväg! 

RSS 2.0