Läst i mars.

 
Torka aldrig tårar utan handskar. 2, sjukdomen & Torka aldrig tårar utan handskar. 3, döden.
Kanske ska jag bara göra en copy+paste av vad jag skrev om första boken, för känner absolut likadant som efter den. Så "Egentligen är jag en sån som måste läsa böckerna innan jag ser filmen/serien/vad det nu kan vara. Men i det här fallet kunde jag inte hålla mig utan såg serien först. Och efter att ha läst iallafall första boken känner jag att jag fått en större förståelse för serien. Och när alla tre böckerna är utlästa ska jag nog se om serien. Så himla himla fint och smärtsamt. Har ni missat serien och inte läst böckerna, gör det!" Så ja, ska nog ta och se serien snart igen.  
 
Det sista vi har är våra kroppar. 
Tyckte om den här boken så himla mycket. Den handlar om konflikten i Israel men kanske mest om Maria som är en svensk fredsaktivist och Isra som är en isrealisk militär. Boken är upp delad i han- och hon- kapitel. Där han mest berättar om vad som händer nu och hon om vad som hände då. Hela boken är fylld med fina meningar och tankar som får en att tänka efter. Bland annat fastnade jag för detta:
"- Men du har sagt, att ingenting kan avbrytas. Att det bara känns så, men att allt fortsätter.
- Det har jag sagt för att det är så. Men man måste inte gilla något bara för att det är." och
"- Men hur kan det vara likt när det nästan är motsatsen?
-Motsatsen är oftast samma sak." 
 
Var det bra så? 
Har haft den här boken på min att läsa-lista i säkert ett år, men har av någon anledning inte velat köpa den, hittade den på en secondhand butik förra helgen och tänkte att nej, men nu får jag ta och köpa och läsa den. Kände liksom att det var dags nu.
Och jag tyckte om den. Trots att den fick mig att känna mig väldigt illa till mods. Den handlar om Lotta Svensson som växer upp i en förort till Stockholm under 70- & 80-talet. De vuxna tycker att det är fantastiskt att det är så mångkulturellt, men barnen är långt ifrån snälla mot varandra och knappt någon vuxen gör något åt det. Som när en elev blir slagen i korridoren öppnar läraren dörren och väser att de ska vara tysta för att de har lektion. Jag tycker verkligen att man ska läsa den här boken. 
 
 

Allt jag gillar upphör: passa dig jag gillar dig.

 
Har haft en så himla himla bra vecka.
I måndags låg jag i sängen och läste det sista vi har är våra kroppar (så himla bra) fram tills att det var dags att ta sig i kragen, göra sig i ordning och åka iväg på upprop. Och det gick faktiskt väldigt bra, både att hitta dit och själva uppropet, tror det kommer bli hur bra som helst trots att jag idag har ångest över det då det känns så tråkigt att behöva missa scouterna.
 
I tisdags hade Felicia och hennes klass sin studentskiva. Jag och Bella möttes hemma hos mig, gjorde oss i ordning, åt våfflor och drack vin ur muminmuggar. Temat var nostalgi, jag var lilla My och Bella var Tooticki därav muminmuggarna. Hade iallafall en väldigt fin kväll, trots att vi fick springa till bussen då jag lyckades glömma busskortet först. Träffade massa fina och saknade personer som jag inte träffat på hur länge som helst så det var fint. 
 
I onsdags låg jag mest hemma och gjorde ca ingenting alls förrän på kvällen då det var kårstyrelsemöte, vi var väldigt få och jag satt och halvsov hela mötet. 
 
I torsdags på morgonen mötte jag Lina i Täby Centrum för att äta frukost. Har man fullt upp så ses man när man hinner. Men det var iallafall en väldigt bra lösning tycker jag då det var fint att träffa henne innan hon flyttar tillbaka norrut om någon dag... Resten av dagen gick jag mest på bokpromenader/satt och läste innan det på kvällen var dags för sista scoutmötet. Vi planerade st. Georg samt lite hajk. Men som vanligt har vi en tendens att prata om ca allting annat. 
 
I fredags var ännu en solig läsdag fram till eftermiddagen då jag vandrade iväg till scouterna med en hel hög med saker, måste sett väldigt roligt ut där jag kom med kånken, tygpåse med en sovsäck i ena handen och ett liggunderlag i andra. 
Vi skulle ses för att planera ännu mer inför hajken vi ska hålla för inställt i maj. Det gick väl sådär, inte lika bra som vi tänkt oss kanske, men nu är ännu en dag klar iallafall. Vi åt pizza, planerade, skrämde upp varandra och spelade orangino. Senare när Bella hade gått samlade vi ihop alla korten och sorterade upp i ja, nej & kanske-högar. För att se vad vi var. När Tobbe och Felicia skulle göra det på mig så gick det väldigt fort då de sorterade utan att ens vänta på ett svar från mig. Tror de där känner mig ganska bra ändå (kanske bättre än jag själv vissa gånger) och det är ju fint. Sen låg vi och pratade innan vi somnade lite för sent. Bästa personerna.
 
Igår klev vi upp vid halv tio, klockan tio skulle jag vara hemma. Gick ju sådär men var hemma en kvart senare. Var hemma i kanske tjugo minuter, slängde av mig alla grejer och gjorde mig i ordning innan vi åkte in till stan för att möta upp min morbror + fru. De var nämligen i Stockholm över helgen för att se nån pjäs/musikal på cirkus. Så vi åkte högst upp i kulturhuset och satte oss på uteserveringen i solen och fikade i några timmar. Hade en del givande samtal och skrattade en del innan vi åkte ner igen och gick en runda i gamla stan. Sen tyckte min morbror att öl var en bra idé så vi satte oss nånstans vid hötorget och drack öl någon timme innan vi var tvugna att gå. 
När jag kom hem hann jag bara slänga i mig lite mat (för att inte kollapsa), göra mig i ordning och packa ned sånt som är bra att ha innan jag skulle bege mig iväg igen. Denna gång för att möta Henke och Tobbe i stan, vi skulle äta middag och gå på bio. Vi såg The Grand Budapest Hotel. Den var verkligen helt fantastisk! När filmen var slut gick vi på en promenad runt Stockholm, glömde väl svänga av och hamnade på Kungsholmen och St. Eriksplan = missade sista tåget = fick sova hos Tobbe. Innan vi somnade såg vi ett avsnitt av HIMYM, eftersom att han tjatar så mycket på att jag måste se säsong nio, men eftersom att jag är världssämst lyckas jag inte med det... 
 
Idag har jag  åkt buss, pluggat lite till högskoleprovet och fikat i solen med mamma och hennes vän. Hej söndagsångest då imorgon är min sista lediga dag innan kursen börjar. Aaah.
 
Ja, ni hör ju. En helt fantastisk vecka. Och nästa vecka kommer nog också bli ganska hektisk, men ser fram emot det. 
 

You will never see what you did to me.

Satt och rensade och sorterade bland mina spotifylistor och hittade denna i en gammal lista och blev helt fast i den. Så himla fint. 

There's people on the bridge, fishing for a life that makes more sense.

Helt plötsligt händer det hur mycket som helst. Och jag måste säga att det är oerhört skönt. I fredags mötte jag upp Bella för att hitta passande kläder till studentskivan vi ska på på tisdag. Under tidens gång kom vi fram till att vi struntar i bananer i pyjams (som var planen) och kör på lite mumintema istället. Vi åkte ut till ropsten för att se om vi kunde hitta något användbart. Men hittade absolut ingenting tyvärr. Utom när Bella stod i kassan och betalade och jag fick syn på en typpåse som jag kände att "den måste jag ha". När jag kom hem sen fick jag höra hur ful den var... Men jag gillar den iallafall. 
 
 
Eftersom att jag inte hittade det jag letade efter gick jag bort till Berga secondhand igår och tänkte att de kanske hade något, kom ut med tre böcker men ingenting jag behövde. Åkte senare in till Sundbyberg och mötte upp Tobias och Erik för lite mer secondhandäventyr. Fyndande en bok till samt exakt det jag behövde till tisdag. Dock var den väldigt stor så ska sy i den litegrann. Kommer bli så himla bra. När vi kände oss klara med secondhanden försökte vi leta upp någonstans att fika, förgäves. Slutade med att vi satte oss i bilen och åkte massa rundor innan vi hamnade på Stinsen där Erik åt mat och jag och Tobias åt varsin glass. Efter det åkte vi hem till Tobias och... ja, gjorde ca ingenting. Tog sen bussen hem när de två skulle på filmkväll. Satt på bussen med huvudvärk och lyssnade på Matt Corby och kom fram till att det är ultimat åka buss på kvällen-musik. Hann på bussen också bli 1. sällskapssjuk efter tjugo minuter och 2. komma fram till att jag inte ska välja biblioteks- och informationsvetenskap som första val. 
 
Idag har jag läst klart torka aldrig tårar utan handskar del 3, köpt ett busskort och pratat med Malin på telefon. Kalasfint, så bra person. Nu har jag fått prata om det där som känns så jobbigt och blivit av med en del hjärnspöken, så det känns himla bra. 
 
 
Imorgon är det upprop för kursen som börjar nästa tisdag, är så himla spänd och nervös, men tror det kommer bli så himla bra faktiskt. Eller jag hoppas det iallafall. På tisdag är det studentskiva som gäller, på onsdag kårstyrelsemöte, scouter på torsdag, på fredag - lördag planeringshjak, ska eventuellt träffa Henke och Tobias på lördag eftermiddag/kväll och kanske Sofia på söndag. Så jag tror att veckan som kommer, kommer bli så himla bra. 
 
Inga bilder har jag fotat heller, men nästa vecka ska jag verkligen försöka dokumentera. (bilderna är från tidigare i veckan)

500 mil i snön.

Vissa dagar är helt klart bättre än andra, och vissa dagar har bättre förutsättningar att bli en bra dag. Den här dagen hade både förutsättningarna och levde upp till dem. 
 
Spenderade förmiddagen framför HIMYM och mötte sedan upp Felicia för sushi på ett "nytt" (vet inte hur nytt det är egentligen) ställe här i Åkersberga. Den var faktiskt väldigt god och billigare så + för det! Sedan gick vi in på ICA och köpte froosh (såklart) och dajm för att vi skulle nämligen baka muffins till scouterna imorgon. 
 
Efter att muffinsarna bakats började vi prata lite kring hajken vi ska planera för det andra utmanarlaget. Och satt och planerade en liten stund innan vi kom på att vi ju faktiskt kan smaka muffinsarna. Kalasgoda blev dem! 
Vi skrev ett inlägg i OLJUD-loggen och kom på att Tobias behövde få samma info, efter att skickat den till honom och felicia sagt hej och frågan om hon var där fick han denna bilden (som typ är den bästa på länge): 
 
Blev väl också lite halvt "medtvingad" på de andras scoutmöte så dit är jag på väg alldeles strax. Bra onsdag helt enkelt!

Jag är halvåret av mörker i landet som gud glömde.

Har så mycket jag behöver få ur mig, men var börjar man när allt skaver helt otroligt mycket. 
-Skäms över helgen
-Gråter över saker jag inte rår över. 
-Har ångest över att man från och med idag och en månad framåt ska söka utbildningar till hösten. Vill så mycket samtidigt som jag inte vill något alls. Bara komma härifrån.
 
Vill mest sitta i min säng med en kopp te och en vän och prata om allt som skaver och bli av med alla hjärnspöken.

Ge mig nåt lika trasigt som du och jag.

Har haft en så himla bra dag idag. Det kändes väldigt välbehövligt efter ett gäng mindre bra dagar. 
Vaknade ännu en morgon av solen, hur fantastiskt är inte det?! 
Tog en promenad innan frukosten för tänkte att en ju måste ta vara på solen medan den är framme (ska ju tydligen snöa i helgen...) När jag kom hem igen mixade jag en smoothie på bara yoghurt och lite fryst mango och åt med en skiva danskt rågbröd - bästa brödet. Sen följde en timme eller två av bokläsande och lite bloggläsning innan jag åt lunch och cyklade till biblioteket där det var bokcafé. När jag kom dit fick jag frågan om jag också skulle vara med. Varför? Jo, för att det vara _bara_ pensionärer där. En söt tant som pratade skånska frågade om jag ville bli bjuden på fika, eftersom att jag är en fattig student. Det var ändå en ganska mysig timme och nu har jag några nya böcker på min att läsa-lista. Hur bra som helst. 
 
När jag kommit hem igen satte jag mig och läste lite till innan jag fick i uppgift att göra köttfärssås... Det var spännande och den blev faktiskt ätbar. Och där någonstans i lökhackandet plingade Tobias på dörren. När köttfärsen var färdig tog vi våra kameror och gick ut i eftermiddagsljuset för att fotografera litegrann. Eller ja, Tobias fotograferade. Jag tog bort den enda bilden jag fotade pga fruktansvärd. 
 
Och nu på kvällen har vi hängt i scoutstugan och målat på våra muggar vi köpte på IKEA. Blev nog rätt bra till slut. Felicia målade en val på min. = Bästa någonsin, så himla söt, kommer ju vilja ta med mig den när jag flyttar sen!!! 
 
Bra dag helt enkelt!
 

No more losing the war.

 
Våren bestämde sig för att hitta hit till slut. I en anteckning i telefonen har jag skrivit "Vill mest gråta av lättnad. Vi överlevde vintern". Och helt ärligt är det det enda som känns bra just nu. Lyssnar på Half moon run för att det får mig på bra humör när allt som känns jobbigt rinner över. Men när min bror påstår att mobbning inte är så farligt, för det är ingenting man behöver leva med hela livet (i jämförelse med ärr) så får inte ens dem mig på bra humör.

I had a talk with the shadow and the light.

 
 
Idag sken solen, och det termometern visade massvis med plusgrader. Dock blåste det något fruktansvärt = kallt ändå. Satt mest på golvet och läste torka aldrig tårar utan handskar. Och imorgon ska jag träffa Anton och eventuellt ännu en skåning. Hoppas det iallafall. Blir nog en kalasfin dag!

Läst i februari

Bättre sent än aldrig kommer mina lästa böcker i februari.
 
- Fiskar ändrar riktning i kallt vatten. Jag fastnade först och främst för den här boken på grund av dess namn. Och det var tur för det är nog en av de bästa böckerna jag läst. Den handlar om en elvaårig pojke som får veta att hans föräldrar ska skiljas och ber då himlen om hjälp. Det drar in en isstorm som gör att nya vänskapsband knyts. Framför allt handlar den om just det kvarter som pojken bor i och personerna på gatan. Den är så himla fin och bra, så läsläsläs! 
 
 
- Frukost på tiffanys. Jag fick den här boken i julklapp då jag önskat mig den för att det är en klassiker som man borde ha läst. Det är ju en film också, som jag faktiskt inte har sett. Boken består också av tre noveller till av Truman Capote. Som jag inte tyckte var sådär jättebra. Men själva berättelsen om Holly var fin. 
 
- Vi är inte sådana som i slutet får varandra. Denna skrev jag upp på min att läsa lista för ganska länge sedan (typ när den var helt ny) men jag är en sån som helst läser pocketböcker. Såg att den kommit ut som pocket och var tvungen att köpa den. Och jag gjorde nog helt rätt som väntade för jösses vad bra den var. Efter att ha läst ungefär 20 sidor kände jag att detta skulle komma att bli en av mina favoritböcker. 
Den handlar om Cassiopeija som flyttar till Stockholm för att plugga juridik som är emot allting som har med kärlek att göra. Hon bestämmer sig för att börja ta piaonolektioner hos en granne någon våning över henne. Hon tänker att det är en "pianofarbror", men han visar sig vara ungefär 50 år yngre än vad hon tänkt sig och hennes tankar kring kärlek förändras.
 
- Torka aldrig tårar utan handskar. 1, kärleken. Egentligen är jag en sån som måste läsa böckerna innan jag ser filmen/serien/vad det nu kan vara. Men i det här fallet kunde jag inte hålla mig utan såg serien först. Och efter att ha läst iallafall första boken känner jag att jag fått en större förståelse för serien. Och när alla tre böckerna är utlästa ska jag nog se om serien. Så himla himla fint och smärtsamt. Har ni missat serien och inte läst böckerna, gör det! 

Låt gamla drömmar dö och dröm igen.

Idag hade jag en hyfsat lång att göra-lista, och har nu bockat av allting utom den sista punkten: kolla utbildningar. Det känns nästan som det är det enda jag gör nu för tiden. Men jag lyckas aldrig bli något klokare, bara mer och mer förvirrad. Har väl dock nästan bestämt mig för biblioteks- och informationsvetenskap eller medie- och kommunikationsvetenskap. Men även här finns det så många val som måste bli beslut, typ städer och sånt. Och medan en sitter och tittar dyker det hela tiden upp massa nytt som låter spännande. Det är väl det som är problemet, att nästan allt låter intressant... Så det är ju en himla tur att det fortfarande är ett tag kvar innan en måste bestämma sig. Behöver någon att diskutera med, någon som kan säga åt mig att inte sväva iväg på så många sidospår. Någon som känner sig manad?
 
från i lördags då vi planerade hajk.

A chance to breathe again, a chance for a fresh start.

 
Den här veckan har verkligen varit bra, men mer om det när tiden infinner sig. Typ imorgon eller så, för nu ska jag snart iväg och planera lite hajk. 
Och nu är det mars, vilket ju betyder vår. Men det är inte bara kalendern som säger vår, utan även enligt SMHI. Så det känns extra bra idag.

RSS 2.0