Dansa fastän du inte är här.

 
Har haft ett gäng fina dagar sedan julafton. På juldagen åkte jag och Sofia hem till Tobias för vi skulle hjälpa honom att möblera om, men när vi kom dit var han typ redan klar. Så vi var väl inte till så mycket nytta. Fint att träffa dem igen iallafall. 
På annandagen åkte jag hem till Sofia på eftermiddagen för middag, fika, prat och lappskrivande. På fredagen åkte vi sedan hem till Tobias utan att han visste om det för att gömma dessa lappar på lite finurliga ställen. Ska bli spännande att se om han hittar alla. Till exempel på dörren (bilden), på spegeln, i datorn och i en ficka. Och efter det träffade jag Bella, fikade och såg Känn ingen sorg (sjätte gången för mig hehe)
Och igår var vi på hellströms och drack öl, innan vi hamnade hemma hos Linus. Där jag och Sofia bland annat låste in oss på toaletten i nästan en timme och bara satt och pratade. 
Känner så bra personer!

So this is Christmas

 
Trots en del kaos igår blev det en fin julafton trots allt. Och om 120 dagar åker jag till London. Så pepp! 

I samma stund så vet jag att allting har ett slut.

Jag vet inte längre hur en håller sig på ytan. Jag sjunker med allt snabbare takt mot botten.
Och jag vet inte heller hur en ska ta sig upp därifrån när en av de jag behöver mest inte inser hur mycket denne behövs.

Soppa.

 
Igår gjorde jag soppa efter det här receptet. Men hade gröna linser hemma så körde på det istället. Och så bytte jag ut citronen mot en skvätt apelsin. Och det blev gott det med! Är så himla pepp på att lära mig laga mat.

-

 
Är tillbaka i Åkersberga. Efter mindre än 24 timmar började jag tvivla på att jag skulle överleva våren här. Är redan så oerhört less. Har också konstaterat att jag blir en sämre människa när jag är här. 

Och igår köpte jag en ny kamera, är så pepp på att börja fota ordentligt igen. Nu när kursen är så gott som slut. Har en del idéer. Pepparkakor bakades igår också, så om nån vill komma hit och fika med mig så är ni välkomna!Är så sällskapssjuk.

-

När det enda man kan konstatera är att man är livrädd för att leva och dödsrädd för att dö.

Allt har en sista gång.

 
Idag har jag haft allra sista föreläsningen. Det känns ganska vemodigt faktiskt. Det enda som är kvar nu är rapportinlämning på torsdag och opponering i januari. Och igår passerade jag minimumgränsen 3000 ord på rapporten så snart, snart är jag klar! Imorgon ska jag skriva klart/finslipa och skriva ut och sen städa hela dagen. Och på torsdag beger jag mig mot Stockholm igen. 
 
Insåg när jag satt på tåget hem idag att det var sista gången jag tog tåget åt det hållet. Så tur då att det var en fin tågresa med bok och fin solnedgång utanför fönstret. Också sista gången jag åker förbi med bussen och kan kolla upp mot hans lägenhet och känna ångest. Inget mer sånt. 

Ett projekt.

 
Här är mitt projekt i kursen den fotografiska bilden. Jag har gjort en parafras på Simryn Gills "A small town at the turn of the century" där hon åkte till sin hemby i Malaysisa och fotade personerna där. Men istället för att göra det som vilket porträtt som helst fotograferade hon dem med exotiska frukter över huvudet. Jag tänkte nästan direkt att Malaysia och exotiska frukter passade väldigt bra ihop och började fundera på vad jag skulle kunna göra. Men det finns ju en hel del saker man anser är typiskt svenska. Så jag skrev en lista på dessa saker och gjorde sedan det här urvalet. Först hade jag en femte bilden, men det plockades bort pga passade inte riktigt ihop med de övriga. Så trots att målet var fem bilder blev jag nöjd med helheten. Och detta är verkligen någonting jag ska bygga vidare på för det har varit sjukt kul. 

-

Den här veckan har hittills gått jättefort. Tack och lov eller tyvärr, helt beroende på hur man ser det. Jag har mest skrivit på min rapport som ska vara inlämnad om en vecka. Men jag har också fotat de två sista inlämningarna. Imorgon har vi redovisning av projektet och jag är så nervös att jag dör. Men när de tio minutrarna är över kommer jag känna en som extrem lättnad. Att jag dock börjar klockan nio imorgon, och man ska vara där tidigare innebär att jag måste gå hemifrån tio över sex. Inte så pepp på det. 
På lördag ska jag troligtvis hänga i Malmö då Bella och två kompisar till henne och Malin kommer ner till Skåne för att hälsa på Malin. Så ska väl visa dem lite av Malmö. (Om de nu inte bestämde sig för att åka dit imorgon istället) Sen är det korridorsfest hos Malin på kvällen. Och på söndag ska jag packa, städa och plugga. 
Och på måndag har vi Vernissage!!!! Så pepp på det. 
 
 

Jag fatta allt och ingenting.

 

The rainy days without you.

 
Igår kom snön, men idag regnar den bort. 

Vi måste börja leva.

 
 
Igår var egentligen en dag då jag bara ville ligga i sängen, dricka te och se på någon mysig serie (typ New Girl) efter en natt med väldigt lite sömn pga stormen men även för att det stormade igår. Men jag hade en del mysiga planer så som fika med Malin och Håkan på kvällen i Malmö. Men bara att ta sig dit var ju ett äventyr i sig. Jag hade uppdaterat skånetrafikens hemsida hela morgonen och förmiddagen för att se så att tågen verkligen gick, vilket det stod att det skulle göra. Satte mig på bussen in till Helsingborg i tron om att tågen skulle gå men när jag kom fram så var alla tåg inställda. Jahapp tänkte jag, vad sjutton gör jag nu? Men som tur var så gick det en ersättningsbuss hyfsat fort. Väl i Lund fikade jag med Malin och hade en del viktiga och bra konversationer. Så bra person. Sen tog jag en buss till Malmö för att möta upp Linda och hennes pojkvän för att köpa med oss subway och gå hem till henne och lämna av grejer. Sen åkte vi till Baltiska hallen och HÅKAN(!!!), dock hade vi sittplats vilket inte var jätteparty men vi hittade ett ställe att stå på ändån så på sätt och vis blev det ståplats på avstånd utan något drag. Men Håkan var lika bra som vanligt. När vi kom hem på kvällen såg vi på känn ingen sorg innan vi gick och la oss. Bra dag! 

Jag ägnade dagar åt det som är ingenting nu.

 
En vecka som till en början inte utlovade någonting alls har hittills varit kalasbra och har ännu mer bra att bjuda på. Igår provprintade jag bilderna och de blev bra (!!!) så skönt. Så imorgon ska jag tillbaka och printa ut dem i rätt storlek (30x40). Idag mötte jag upp Cajsa i Malmö för en fika, mysigt såklart med skratt och givande konversationer, så glad att jag lärt känna henne! Imorgon har vi sista handledningen för projektet och på fredag ska jag fika med Malin och på kvällen ska jag och Linda se Håkan Hellström i Malmö. SÅ TAGGAD. 

I can't make your heart feel something it won't.

 
Idag sitter jag på biblioteket och försöker få ordning på det här himla projektet. Redigeringen blir inte alls som jag tycker eller vill och min färgkunskap är inte sådär jättebra att jag vet vilken färg som är den motsatta... Men tänkte försöka ha de färdigredigerade imorgon och sen provprinta dem för att se om de är tillräckligt ljusa osv och se ifall stället jag hittat är bra att printa på. Om inte så får jag försöka lösa det ändå... 
Rapportskrivandet går väl... Ja. Inte jättebra det heller, men ska skriva så mycket som möjligt fram till imorgon kväll då jag ska skicka in det för att få feedback på texthandledningen på torsdag. Och några i gruppen har pratat om att sätta oss en dag tillsammans för att skriva på rapporterna, vi får väl se hur det blir med det. 

December, har du några hjältar kvar?

Haft en himla lugn helg. Åkte till Mörrum igår förmiddag och är påväg hem nu. Och dygnet har väl inte bestått av annat än läsande och skidor på tv. Sånt behövs ibland. Helt galet också att det är första december idag. Vad som är mer konstigt är väl att det är soligt och åtta plusgrader utomhus. Så himla härligt och dumt att klaga liksom. Men nu ska jag ägna denna tre timmars tågresa till rapportskrivande och bildredigerande. 

RSS 2.0