Läst i april.

Maken - Gun-Britt Sundström
Läsarna i Broken Wheel rekommenderar - Katarina Bivald
Beckomberga - ode till min familj - Sara Stridsberg
 
 
Hade sånt bra läsflow i början av månaden som sen ba' avtog i takt med att kurslitteratursberget växte sig allt större. Men med tanke på att det är tre bra böcker jag hann med så känner jag att det inte gör så mycket. Tyckte jättemycket om både Maken och Beckomberga, medan Läsarna i Broken Wheel var lite mer lättsmält och förmodligen hade gjort sig bra som film. 

Där förlorade jag mitt första hjärta.

Det är mycket nu. Men känner mig ändå tillfreds med det. Trots min ständiga längtan efter sommar. Efter lov. Att slippa tentor och seminarium och tusen sidor kursliteratur att läsa. Att istället kunna läsa prick vad en känner för. Att kunna göra lite vad en känner för. Trots ångesten över att inte ha fått något sommarjobb och ha en hyra att betala. Men tänker att det löser sig. Det gör det ju alltid. 
 
 
Och när det känns så där ångestigt och jobbigt kan man tänka istället tänka på att:
- allting knoppar och snart är hela världen grön
- körsbärsträden (?) blommar och är fint rosa. 
- är omringad av fina personer
- att Lasses nya låt är helthelt fantastisk
 
Dock ett litet minus för att jag la 350 kronor på allergimedicin idag. - ungefär det sämsta med våren. 
 

Aprilhimlen oskyldig röd, vinden bär en doft av rök.

Jag har verkligen ingen aning om var april tog vägen. Känns som att de här veckorna har gått så himla himla fort. Men sedan sist har jag: 
- läst böcker
- pluggat
- varit med på stabsöverlämning och sprungit omkring i min ovve
- druckit öl 
- firat födelsedag 
- ätit sushi och druckit kaffe, varit på flygstaden med Bekka
-hållt i eldningsmötet på scouterna
- varit på vårfest med hum. 
 
 
Ganska bra månad än så länge ändå. Resterande dagar av månaden kommer förmodligen till största del bestå av pluggpluggplugg, då vi har två examinerande seminarium kvar och en hemtenta att skriva. Men kommer nog hinna med en del öl, ett till födelsedagsfirande och valborg. Så det blir nog hur fint som helst. 
 
 
 

Läst i mars.

M varken mer eller mindre - Petra Backström
Frankenstein - Mary Shelley
Det är något som inte stämmer - Martina Haag
Kom och hälsa på mig om tusen år - Bodil Malmsten
 
 
 Så himla bra läsmånad, tyckte om prick varenda bok, även om Frankenstein var kurslitteratur. Men har faktiskt inte läst den förut och har inte sett någon av filmatiseringarna heler, så det var dags nu. 
Fick äntligen läsa Det är något som inte stämmer också, efter att ha stått i kö på den på biblioteket hur länge som helst. Tyckte om den men den var inte alls som jag förväntat mig, även om jag kanske inte riktigt vet vad jag hade förväntat mig heller. 
 

RSS 2.0