Läst i juni

Atlantmannen - Marguerite Duras
Nora eller brinn Oslo brinn - Johanna Frid
Hålla andan - Flora Wiström
Mästaren och Margarita - Michael Bulgakov
Ensamma hemma - Kajsa Gordon & Sofia Nordin
Ett system så magnifikt att det bländar - Amanda Svensson
Konturer - Rachel Cusk
Jag ringer mina bröder - Jonas Hassen Khemiri
 
 
Juni. Sommarlov men jobb.Tentastress med godkänta tentor som resultat. 
Stress men ändå lugn. Tid att läsa tid att faktiskt ta tag i de böcker som känt för oöverkomliga under terminerna. 
 
Det var en väldigt jämn månad med flest fyror, men bäst var nog ändå Mästaren och Margarita samt Ett system så magnifikt att det bländar, trots dess orimligheter i ploten. Den jag gillade minst var nog Hålla andan. 
 
I juli ska jag försöka ta tag i de böcker som stått i hyllan ett tag. Började på Jag heter Isbjörg jag är ett lejon i helgen i Gbg men fastnade inte, men vill ge den en ärlig chans. Tycker om språket. Kanske faktiskt också ska läsa bokklubbsboken, trots att jag haft den som kurslitteratur innan. Kanske leta upp tentan om den, faktiskt ha något att komma med. 

Läst i maj

Bakom trädet ryggar - Iman Mohammed
Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter - Elizabeth Gilbert
Arv och miljö - Vigdis Hjort
Priset på vatten i Finistére - Bodil Malmsten
Människan är den vackraste staden - Sami Said
Vi for upp med mor - Karin Smirnoff 
 
 
Den här läsmånaden har verkligen inte varit en höjdare. Hamnade i en lässvacka med Människan är den vackraste staden - det tog mig nästan tre veckor att läsa ut den. Försökte läsa lite annat under tiden, men det gick sådär det med. Har inte heller haft så mycket tid till läsning pga att maj mest bestod av jobb och plugg, men nu är det en vecka kvar tills terminen är slut och det var längesedan jag såg fram emot något så mycket. Har så mycket böcker jag vill läsa i sommar. 
 
Men åter till majmånads läsning - lyckades äntligen avsluta Priset på vatten, tyckte om den som precis allt annat av Bodil, men det var något i denna som tog stopp när jag påbörjade den i februarimars. Men bäst var helt klart Vi for upp med mor. SÅ fantastisk, ser så mycket fram emot tredje delen, och omslaget är ju fantastiskt det med. Hjorts Arv och miljö tyckte jag också mycket om, det blev min sista ljudbok efter att jag sa upp min prenumeration i hopp om att det skulle ge mig mer tid och motivation till att plugga. Tid fick jag defintivit motivation inte lika mycket. 

RSS 2.0