Du skulle gått när det ännu fanns nånstans att gå.

 

-

 
Livet känns okej ändå och nu beger jag mig ut på lite mer scoutäventyr. 
 

Scoutforum 13

 
Tänkte skriva ett långt himla inlägg om hur bra scoutforum var. Men tänkte att bilderna kan få tala lite för sig själva. Men Scoutforum var i varje fall en himla fin och givande helg som har bestått av bland annat: 
 
- Halvt sömnlösa nätter
- Blivit av med mina skor för att sedan sno tillbaka dem när jag såg dem. 
- Givande workshops
- Nutella, ägg & bacon frukost.
- McDonaldslunch med utsikt över fyrisån i solskenet
- Nya vänner
- Träffat saknade scoutvänner
- lägerbål i botaniska trädgården
- Kortspel
- Lång väntan mitt på golvet på stockholms centralstation
- En fin tågresa hem. 

Kan jag minnas vem jag var en gång, innan jag blev vem som helst.

Samtidigt som jag känner lite för mycket, känner jag ingenting alls. Allting har en fram- och en baksida och jag vet inte hur jag ska handskas med kontrasterna som är alldeles för stora. 
Imorse vaknade jag till nyheten att Kristian Gidlund är död. Jag vaknar också till påminnelsen om att Lasses nya album Hosianna släpptes idag (Som förövrigt är hur himla bra som helst.) Kontraster. 
Och idag flyttar jag.
 
 

Mitt hjärta tappa ett slag när jag insåg hur det var.

 

För patetik är konst och konst är att förstå.

 
Har haft en jättemysig helg i Lund. 
Igår tog jag och Anton samma tåg från Malmö och mötte sen upp Malin i Lund. Vi köpte falafel och gick och kollade på LTHs lådbilsrace (eller vad sjutton det var, det var kul att titta på iallafall) När vi hade tröttnat gick vi hem till Malin och bakade choklad- och hallonmuffins och satt och pratade i några timmar. När vi tröttnat på det gick vi och åt Subway innan Anton tog tåget hem och vi mötte upp några av Malins klasskompisar för att drick öl. När vi sen kom hem kokade vi te, åt muffins och satt och pratade i några timmar till innan vi gick och la oss. 
Och nu på förmiddagen har vi ätit brunch med hennes klasskompisar också. Och nu sitter jag hemma och borde verkligen plugga. Himla himla fin helg! 
 
 
 

Men månen är död när jag tänker på det, och himlen är gjord av sten.

Äntligen fredag! Den här veckan har gått fort och nästan smärtfritt. 
I onsdags besökte jag Error's scoutmöte vilket var roligt! Skönt att träffa någon man känner efter att hela tiden försöka lära känna nya. När jag kom dit fick jag ett sms av hon jag skulle hyra ett rum hos från början av oktober, om att hon inte längre ville hyra ut. Vilket resulterade i att jag satte mig på toaletten och grät innan jag tog mig i kragen och gick ut för att vara social. Så nu har jag ingen aning om vart jag ska bo resten av terminen och det ger mig sån fruktansvärd ångest. 
 
Igår hade vi första fotografihistoria föreläsningen vilken var intressant och väldigt massiv. Hon pratade nästan konstant i två timmar med en tio minuters rast. Väldigt mycket fakta på en och samma gång. Efteråt satt vi i grupper och pratade om föreläsningen om vad som var krångligt, intressant osv. Vilket var himla bra tycker jag. För då kan man räta ut frågetecken och samtidigt faktiskt ha en ordentligen konversation med någon vilket inte är så vanligt med tanke på att en är i skolan två timmar varje dag (oftast)

Idag lämnade jag in första uppgiften, ett självporträtt. Det blev väl helt okej till slut. Lite jobbigt dock när klassen ska kommentera och sen ska en berätta hur man tänkte. Tänkte ju typ inte speciellt mycket... Hämtade också ut första kurslitteraturen. En två kilo tung bok på krånglig engelska. Ser inte fram emot att ta tag i att läsa i den.
Såhär skevt var mitt självporträtt. Föreställandes ett annat jag som jag önskar att jag var samt ett annat jag som jag är rädd för att bli. 

Imorgon ska jag till Lund och hänga med Malin nästan hela helgen. Kommer bli kalas, har inte träffat henne sen i juni så det blir fint. Än en gång skönt att träffa någon man känner och kunna prata om ca allt.

Let's talk about your biggest dreams.

 

Tror du på det där själv, att hjärtat lär sig av erfarenheter?

 
Klockan sex imorse vaknade jag av världens konstigaste dröm + att jag trodde att jag försovit mig. Tittade ut genom fönstret och såg denna fantastiska himlen. Då kände jag att det var värt att vakna en timme före klockan. Trots att jag knappt var vaken var jag tvungen att ta en bild. Det som var så bra var ju att jag faktiskt fick sova i en hel timme till! 

Klockan tio skulle jag var i skolan för den första föreläsningen i det fotografiska uttrycket, så nu har jag ännu en fotouppgift att göra... Vi ska fota självporträtt och jag har INGEN inspiration alls. Det hade varit en sak om man skulle visat vem man är eller så, men nej. Vi ska fota vårt andra jag. Någon man önskar att man var/inte var eller vem man vill pröva att vara. Eller använda kroppens rörelser och former för att uttrycka en känsla. På fredag ska detta vara klart så det är bara att sätta fart att tänka nu... 
 

Anteckningar.

''Känns det inte så är det inte. Det är nog det som är problemet.''

''Det värker i varenda cell i kroppen. För du bryr dig inte och jag vet inte hur jag ska få det att gå över.''

''Hur vet jag att jag är kär i honom och inte bara kär i kärleken?'' 

''Den här tomheten är extrem, värre än någonsin. Och tomhet är en känsla jag allt för ofta känner av.''

Do you understand that we'll never be the same again?

Idag har jag lärt mig att man inte kan ha två bra dagar i rad... Visste inte riktigt vad jag skulle göra idag så åkte in till Malmö och försökte fixa busskort. Det lyckades jag inte med då man var tvungen att ha ett foto (?), kände sen att jag inte kunde åka tillbaka efter typ en halvtimme så tog tåget till Lund istället.
 
Gick omkring där och lyckades på något vänster gå vilse. Känns lite som att det här med att gå vilse är min grej... När jag väl hade hittat tillbaka till centralstationen så tänke jag att jag skulle gå ner och sätta mig på en bänk på perrongen för att ringa ett samtal. MEN lyckas på något jävla vänster trilla i trappen och stuka foten samt slå i huvudet... Kunde inte resa mig upp men som tur var så kom en snäll tjej och hjälpte mig. Satte mig på en bänk och satt där i två timmar innan jag vågade resa mig upp för att se om jag kunde gå. Det gick väl sådär... Kom på tåget och gick sen hem, promenaden tog 45 minuter istället för 20... Men nu har jag iallafall lindat foten så hoppas på att det ska hjälpa. 
Imorgon är det skola igen. Från 13-15 ska jag vara där.. Hamnade inte i samma grupp som någon av de jag åt lunch med i tisdags (tror jag) kommer ju knappt ihåg vad någon heter. Men tänkte ändå försöka byta grupp, eftersom att jag är en morgonmänniska så vill jag hellre vara i skolan 10-12 och sen ha eftermiddagarna till att plugga. 

-

 
Jag överlevde första skoldagen, OCH det gick bra! Folk verkar trevliga och jag slapp äta lunch själv! Hoppas bara att någon av de jag pratade med hamnar i samma grupp som jag nu när vi ska bli indelade. Annars känns det himla dumt. Får väl försöka byta grupp eller nått då... 

Jag har också varit ute och gått i typ två timmar, jag har ingen aning om vart jag var men det var fint. Passade även på att ringa två samtal, varav det ena kom att bli sjukt pinsamt när jag ringde fel person... Ville mest dö. Hade gått och samlat mod i typ en timme oså ba ringer jag fel?! Ringde rätt person ändå sen och det gick ju bra, ingenting att oroa sig för egentligen. 
 

September, och jag fattar ett svårt beslut. Min nedräkning börjar nu där allt en gång tog slut.

 
Nu har jag blivit skånebo. Och hittills känns det okej. Jag har ännu inte packat upp så mitt liv står på golvet i form av en kartong, en resväska och en kånken. Känns ändå rätt galet att jag fick ner allt jag behöver där i. Har hittills inte kommit på något jag glömt, förrutom en ficklampa. Så det är ju inte så farligt. Imorgon tänkte jag försöka komma i ordning, ta en tur till malmö för att se hur lång tid det tar att ta sig till skolan samt fixa en karta. Och på tisdag börjar skolan! 
Det känns bra med en förändring såhär till att kalendern visar höst. 

RSS 2.0