The sound of your beating heart.

Färgar håret mörkt i ett försök att inte tappa bort mig själv alldeles för totalt. 
Lyssnar på Jennie Abrahamson för det är det enda som får mig att tänka på annat. 
Bryter ihop, tar mig samman och bryter ihop igen, om och om igen. 
Får te på posten och tänker att det var det bästa som kunde hända idag. 
Försöker läsa kurslitteratur skriven på 40-talet men tappar bort mig titt som tätt och förstår inte riktigt vad jag läser.
Försöker tänka att detta kanske kan lösa sig ändå.
Kanske, känns dumt att hoppas. 

När solen tittar fram.

När jag drack te med Tina förra veckan gjorde vi en lista på sådant vi ska göra när solen tittar fram: 
 
- Way Out West
- Åka till Malmö
- Sitta i parker och dricka öl
- Åka till Grötvik och bada
- Hänga på uteserveringar
- Grilla
- Hänga i skogen
- Vara kreativ
- Bada bastu
- Dricka orimliga mängder vin
- Läsa massvis med böcker (ej kurslitteratur)
- Cykla och picknicka
- Laga middag
- Upptäcka nya platser
- Tälta
- Hångla
- Gå på loppis
- Lyssna på alla sommarprat
- Hänga på balkongen
- Plocka blommor
 
 

When it all breaks down, and we're runaways.

Jag fortsätter att skjuta på all form av dokumentation, kanske för att  det inte finns något att säga eller för att det finns för mycket och att majoriteten är jobbig att tänka på. För sedan sist har det hunnit hända hur mycket som helst. Till exempel: 
- Hanna var på besök, det var hur fint som helst. Vi satt i min säng och åt godis och fikade med David och Alexandra. 
- Har haft tentavecka och med andra ord spenderat mer tid i skolan än hemma.
- Druckit te med kalasbra personer
- Förlorat en bra vän och kanske delvis hittat tillbaka till en annan. 
- Varit på inflyttningsfest
- Termin 2 har börjat med en väldigt intressant delkurs
- Börjat i frågasätta min boendesituation pga en del saker som hänt. 
 
 
Och jag är så orimligt pepp på vår trots att det nu är kallare än det hittills varit och det ligger ett tunttunt snötäcke på taken. Men trots det är det mest bara grått och blött. Så less på det nu. Men det jag får nöja mig med just nu är verkligheten, verkligheten där hur många sidor kurslitteratur som helst måste läsas medan jag helst av allt vill läsa skönlitteratur och vara kreativ.
 
Har förresten skaffat mig ett litet husdjur, hehe.
 

Who are you trying to impress, steadily creating a mess?

 
 
Dessa tre bilder är väl ca de enda vettiga från nyår de resterande bara var mörka, suddiga eller allmänt fula och därav inte bör visas. Men dessa tre beskriver väl ändå början av kvällen hyfsat bra. Senare tillkom ännu några fler och kameran glömdes av litegrann och när vi begett oss från Alexandra fotades inte en enda bild. 

Du sa "Vad svarar man på sånt?", jag sa "Man svarar nog ingenting"

Trodde aldrig att den här dagen skulle komma. Dagen då jag lägger upp photobooth bilder. Men om en nu har tentavecka och en inte kan koncentrera sig på kurslitteratur på fyra olika språk så blir det lätt så att det spårar lite. Vilket det även kan göra om det varit storm dagen innan och en knappt var ute på över ett dygn och satt på helspänn i sängen hela kvällen på grund av livrädd.
Så istället för att plugga posade jag till exempel med en snickers: 
 
Sen lyckades jag faktiskt läsa en hel text på danska, prata i telefon med Bella och laga matlåda. Sen fick jag lite kreativitet och möblerade om i fönstret och fotade litegrann. Följde även med David till Willys, så glad över att han är hemma nu, äntligen är alla på plats igen.
 
 
Satte mig även och redigerade bilderna från nyår, men de tar vi en annan dag! 

Du blir så ensam när du drömmer grandiost.

"När en den sista halvtimmen på föreläsningen gör allt för att inte bryta ihop, för att en inser hur jävla mycket fint en förstört." 
"Vad gör en för att förändra något, de senaste gångerna har jag flyttat." 
 
Så himla bittra sanningar egentligen. De senaste gångerna allt verkligen känts skit så har jag flyttat. Till Skåne, hem igen och nu till Halmstad. Och jag har tillbringat ett halvår på varje ställe - det är alltså enligt statistiken dags att fly igen. Men vad gör en egentligen för att inte fly? För att kunna stanna kvar och faktiskt trivas med tillvaron. Men ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att det just nu bara svackar, att jag inte vill härifrån egentligen. 
 
Och igår efter flera timmars föreläsningar gick jag hem och grät på golvet över att allt kändes skit, speciellt hemtentan. Men lyckades väl till slut ta mig någorlunda i kragen och få lite gjort, kanske inte så mycket hemtenta men åtminstone ett skinande kök. 
 
Idag struntade jag i föreläsningarna och satt i skolan och pluggade med Alexandra istället. Känns så himla mycket mer värt då en ändå inte förstår ett dugg av föreläsningarna och troligtvis får ut mer av att sitta och läsa själv. Men även om fokusen inte var på topp idag heller så känns det fint att kunna avbryta pluggandet med att prata om tågluffar och konserter. Och fick ändå nästan två sidor skrivna och det får en väl ändå vara nöjd med tänker jag.
 
Och trots allt känner jag ändå att Halmstad, jag är inte klar med dig än.  
 
 

Jag hoppas det ser ut som jag att jag vet, fast jag har faktiskt ingen aning.

2014 slutade ändå på bästa möjliga vis och 2015 började väl ändå väldigt bra ändå. 
 
Jag och Tina gick hem till Emelie som hade ordnat jättefint med middag och sådär innan vi supermätta gick hem till Alexandra och började kvällen med lite drickspel och dylikt med henne och Maja. När klockan närmade sig tio kom ett gäng andra personer över och vi satt väl mest runt hennes bord tills det var dags att röra sig in mot stan. Jag, Tina, Maja och Alexandra hamnade av någon anledning en bra bit bakom alla andra och gick och deeptalkade tills vi kom ikapp de andra som stod och var förvirrade då Emelie hade hoppat på en buss och de andra skullle hem till Wille för att lämna något. Okej tänkte vi och följde med dem, men sen helt plötsligt hade de nog glömt oss så vi började gå mot stan och stannade sen till vid Picasso där det var en massa människor + de andra fastän vi inte hittade dem. När klockan slog nytt år stod vi alla och deeptalkade och grät och kramades och lovade varandra att detta skulle bli vårat år. Att vi skulle göra det bästa av det. 
 
(Emelies bilder)
 
Dagen efter, medan alla andra låg och var bakis var jag oerhört glad att slippa att bli det (tack kroppen). Så under dagen, trots oproduktiv pga trött så pratade jag i telefon med Hanna som om möjligt var mer virrig än jag och bland annat frågade vilket datum det var... Så gick jag sedan hem till Tina i pyjamas och drack te i några timmar och pratade om att vi skulle ta tag i livet och allt sådant som nytt år innebär. Så dagen därpå gick jag och handlade mat till soppa, städade, diskade och annat produktivt innan jag sen på kvällen mest undrade vad någonting tjänade till och åt chokladbollssmet och såg på High School Musical... 
 
Igår drack jag te med Max i någon timme innan jag gick till skolan för att försöka plugga lite med Alexandra. Det gick sådär, eller ja. Åt helvete. Fick inte ett dugg gjort och vi satt mest och pratade om förändringar vi också. Om att möblera om, bli vegetarian och byta frisyr. Men de timmarna kändes ändå så himla välbehövliga pga så himla bra person.  När jag sedan kom hem hoppade jag i duschen och så kom Emelie hit och drack te, spelade skip-bo och en konstig version av orangino, åt knäckebröd till sent in på kvällen. När hon sedan gått hem ställde jag mig och lagade mat pga var så fruktansvärt hungrig. 
 
 
Idag har jag mest promenarat, druckit kaffe, pratat i telefon, lyssnat på tre värvet-intervjuer och hängt med Tina. Ytterst bra dag ändå. 

Läst 2014

Läst i januari
 
Läst i februari
 
Läst i mars
 
Läst i april
 
Läst i maj
 
Läst i juni
 
Läst i juli
 
Läst i september
 
Läst i oktober & november
 
Läst i december
 
Har ändå haft ett väldigt bra läsår. Även om jag inte riktigt nådde mitt mål på 52 böcker, men hann iallafall läsa 43 stycken. Vet inte riktigt om det är rimligt att läsa 52 böcker i år nu när all tid istortsätt går ut på att läsa kurslitteratur. Men jag ska iallafall försöka, och om jag inte hinner med det så är det inte hela världen, för jag vill egentligen bara läsa för att det är kul och är någonting jag mår bra av, och så får det vara. Men Hanna delade en länk med mig om en läsutmaning som jag tänkte försöka genomföra. Är så pepp på alla böcker som väntar! 

RSS 2.0