And if I'd fall, would you pick me up?

Det är så svårt ibland, att uttrycka sig ordentligt, att få fram de ord en vill. För ibland stockar de sig i halsen och blir till knappt något ljud alls. Den här veckan har varit så. Jag har gått runt med en ständig ångest i kroppen för i kalendern har två doktorsbesök skrikit och i kroppen har pmsen gjort sig påmind. 
 
I måndags efter att ha legat i sängen i princip hela helgen, bestämde jag mig för att vara produktiv. Så jag städade, handlade mat, lagade soppa och gjorde allt annat på min att göra-lista, utom att plugga. Såklart. Så tur att jag och Alex skulle plugga på tisdagen innan hon följde med mig till umo. När jag prickat av en av två jobbiga saker i kalendern fikade vi och gick en sväng på myrorna. På måndagen hade jag varit extremt ångestfylld, så Pontus föreslog att han skulle sova här så att jag iallafall hade något att se fram emot. Så vi åt soppa och såg, efter mycket om och men, en film innan vi somnade. 
 
 
På onsdagen kom jag försent till föreläsningen och trillade in nånstans där de pratade om ångmaskiner, och jag förstod inte ett dugg, såklart. Efter föreläsningen gick jag hem och samlade mot till att gå tvärsöver gatan till vårdcentralen för att kolla mina blodvärden. Och efter att ha suttit i väntrummet i en kvart och pressat bort tårarna bröt jag ihop totalt så fort jag gick innanför dörren. Men när det väl var över gick jag hem och försökte återfå lite energi innan jag gick på promanad och pratade med Hanna i telefon i nästan en timme. Så extremt välbehövligt. 
 
Förra veckan på scouterna gjorde vi batik, och jag kanske råkade sitta och dagdrömma lite när hon gick igenom hur man skulle göra för att få ett visst mönster, så jag chansade hej vilt, och igår fick vi tillbaka dem. Och alltså, blev så himla himla nöjd(?!). Vilket såklart känns himla fint + att Stina sa någit i stil med att det var min hon hade minst hopp om, men att den ju blev bra ändå.
 
 
Blir så förvirrad över att veckorna går så himla himl fort, känns inte som att jag någonsin hinner med allt det jag borde göra. Men är så klart nöjd över att det är helg igen och att jag överlevt denna helvetesvecka. Har inte jättemycket planer inför helgen, men imorgon ska jag och Pontus till stan (vilket han planerat att vi skulle göra förra veckan, men blev för bakis) och så är det tackgasque på kvällen, vilket jag är extremt opepp på pga diverse anledningar så får se om jag går överhuvudtaget. Och på söndag borde jag bara städa och plugga. 
 
 

Saker jag tycker om.

För ca 2,5 år sedan skrev jag en lista på 39 fina saker. Det var vår och någon månad innan studenten, så den bestod av punkter som:
- att studenten är nära
- charmen i att inte veta vad som kommer hända
- picknick
- första frukosten utomhus 
 
Jag tror att jag längtade ganska mycket efter något nytt och kanske framförallt efter sommar. Och trots att mycket har hänt sedan dess så skulle många av de punkterna kunnat vara samma idag. Trots att jag var 18 år och osäker på mig själv och livet i sig. Men jag tänkte iallafall att jag ska göra en ny sådan lista, tänker att det kan behövas när så mycket i samhället skaver.
 
 
- att få post som ej är räkningar
- spontanhäng med bra personer
- halmstad precis när sommaren övergår i höst
- bokpaket som ej enbart är kurslitteratur
- intressanta föreläsningar
- långa fikor på skånskan
- att gå runt på bibliotek eller i bokaffärer och läsa på bokryggar
- böcker böcker böcker
- att somna och vakna bredvid honom 
- min lägenhet
- att diskutera politik med någon som tänker likadant
- kramar
- mumin
- disneyfilmer
- kattgos
- komplimanger en kan ta åt sig av
- hur jag förändrats sedan gymnasiet
- att ha vänner på flera olika platser i sverige
- kompisdejter
- gröna ärtbiffar
- att förlora sig själv i ett publikhav
- att upptäcka ny musik
- högmidjade jeans
- kaffe
- folk som står upp mot rasismen
- årets första satsumas
- värvetintervjuerna med Annika Norlin, Lars Winnerbäck, Alice Bah Kuhnke och Tomas von Brömsen
- podcasts
- att klara en tenta en är säker på att en failat
- att bo ensam och inte behöva ta hänsyn till någon annan när en till exempel vill äta
- när mina monsteror får nya blad
- att andas skogsluft
- att prata med Hanna i telefon
- perfekt mogna avokados
- att gå till scouterna på torsdagar 
- valar

Det är storm i Sverige, orkaner i Skåne och det har stormat i mig det senaste året.

 
Blir stressad när jag tänker på att det redan är november, att det snart är ett nytt år och allt vad det innebär. Tycker ju ändå att 2015 har varit fint. Speciellt den här hösten som har varit snällare än någon höst på väldigt väldigt länge, trots en konstant förkylning som vägrar gå över. 
 
Igår skickade vi in tentan för den här kursen och jag bävar redan inför att behöva få tillbaka den, för att skriva hemtenta med feber är väl inte riktigt att rekomendera, blev nog en hel del feberyrande + att jag glömde bort att läsa igenom den innan jag skickade in. Firade iallafall att den var inskickad med att träffa folk för första gången på typ en vecka och med att bli lite för full för att sedan somna bredvid han jag tycker om. Ganska bra ändå. 

Läst i september och oktober

September:
Vill ha dig så illa - Gunnar Ardelius
 
Oktober: 
Herr Arnes penningar - Selma Lagerlöf
Utan personligt ansvar - Lena Andersson
Madame Bovary - Gustave Flaubert
Stolthet och fördom - Jane Austen
 
Det mesta som blivit läst har varit kurslitteratur, så gött att ha skönlitteratur som kurslitteratur ändå. Trots att en såklart hellre vill läsa annat då. 
Och fint att äntligen ha läst både Vill ha dig så illa och utan personligt ansvar. 
 
 
Känner förövrigt själv att jag måste ta tag i mina bokinlägg igen. Saknar lite utformningen jag hade förut, så ska nog återgå till det. Ska bara hitta tiden till det, alternativt prioritera lite bättre.

RSS 2.0