Läst i juni.

Önska bort, önska nytt - Ingrid Ohlsson
Läste denna på biblioteket på typ en timme medan jag hade lite tid att fördriva. Skönt med såna böcker som är lättlästa men ändå väldigt bra. "Boken består av flera korta berättelser som." tycker det var en väldigt bra beskrivning. 
"Med Fia finns ingen tid. Inget som tickar och går runt i magen."
 
Fallet med de försvunna böckerna - Ian Sansom
Boken handlar om Isreal Armstrong som flyttar från London där han jobbat i en lågprisbokhandel till Irland för att jobba som bibliotekarie. Men när han kommer fram har biblioteket stängt igen så istället ska han köra en bokbuss. Ett problem är dock att alla 15 000 har försvunnit. Så hans uppgift blir att hitta böckerna och på vägen träffar han lokalbefolkningen som en del är rätt skumma. En väldigt rolig bok. 
 
Efter mörkrets inbrott - Haruki Murakami
Det är Mari och Eri som är systrar, Eri bara sover och sover och tycks inte kunna vakna och Mari som inte verkar kunna sova. Mari är ute i natten och träffar ett gäng personer vars vägar korsas under nattens gång. 
Tycker denna var väldigt bra och fastnade i den direkt. Jag kände också igen mig en del i Mari och känner man igen sig är det ju oftast lite roligare att läsa en bok. 
 
Välkommen till den här världen - Amanda Svensson
Tyckte om denna så himla himla mycket. Ville aldrig att den skulle ta slut alternativt att alla böcker skulle vara som denna. Detta skrev Flora om boken och tycker hon satte ord på det så bra. "DEN HÄR BOKEN. VILL HA DEN I FAMNEN NÄR JAG DÖR. Nej men alltså, jag älskade den. Fullkomligt älskade den. Handlingen, SPRÅKET, karaktärerna, perspektivbytena, de oväntade vändningarna. Den handlar om Greta, en tjej från Malmö som flyttar till Köpenhamn, knegar på en restaurang och försöker väl hitta sig själv. Hon är knäpp och rå och jäkligt skön. Den handlar om Simon som är den mest sköra unga mannen en kan tänka sig. Han tänker i poesiform, går under av kärlek och fyller väggar av små trianglar, eller kanske kaniner, och är Köpenhamns coolaste person. Den handlar om Claus, dåren, som super mest, hörs mest, brölar mest. Och om hur dessa tre människors liv lirkas samman. Ett triangeldrama som känns surrealistiskt och äkta på samma gång."
 
Barnens dag i Bullerbyn - Astrid Lindgren 
Hittade den i en secondhand butik för typ 2,5 då det var halva priset på allt. Kände att jag inte kunde låta bli att köpa den då med tanke på hur mycket jag älskar Astrid Lindgren. Den handlar iallafall om barnen i Bullerbyn som läst i en tidning att man anordnar något som kallas barnens dag i Stockholm. De ville då göra samma sak för Kerstin. Men allt de kommer på är hon inte jätteglad över och hon skriker mest "nej nej nej". Då föreslår hennes mamma att de ska göra barnens dag på Bullerby-vis. Så då gör de det. 
Boken innehåller också en massa fina illustrationer. 

Kommentarer
Postat av: nathalie

murakami alltså!! <3

2014-07-01 @ 12:31:15
URL: http://ohdeer.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0