När man var liten föll man jämt, men nu ska det vara så jävla hemskt.

Nu är nollningen slut och jag känner mest: jaha, nudå...?
Även om jag ju vet att vi fortfarande kommer hänga pga en hel drös med bra människor. 
Lite jobbigt dock att en har blivit sjuk, är dunderförkyld, hostig, hes osv osv. 
Men idag kommer min familj ned med ett flyttlass för jag flyttar in i lägenheten idag!!!! 
Så vi ska hänga på ikea och köpa bland annat en säng, för det har jag hört är bra att ha. 
Tänker att jag ska berätta lite mer om nollningen och allt annat som händer, när jag har tid och orkar. 
Men ni får ha det så himla bra tills dess!

Sista veckan i Stockholm

Hallå! Är fullt upptagen med nollningen just nu. Fram till på fredag håller den på. Men ikväll är jag hemma ihop att kunna vila bort förkylningen och halsontet. Så tänkte att jag ju kan passa på att berätta om min sista vecka i Stockholm. 
 
På måndagen var vädret så himla himla tråkigt. Hade bestämt att jag och Alexandra skulle hitta på något men vad visste vi inte. Tur då att våra mammor också är vänner för hennes mamma föreslog att vi skulle åka till Lasse Åbergs museum. Sagt och gjort. Vi gick runt och kollade på konst och fikade en dödsgod kladdkaka med oreos. Innan vi åkte hem igen gick vi in i museumshopen och jag köpte fyra stycken vykort som jag tänker kan göra sig fina på väggen. 
 
 
På tisdagen mötte jag upp Malin på eftermiddagen för att promenera en runda i stan. Vi pratade om massa bra och vettiga saker som alltid. Innan vi skildes åt gick vi runt i lite affärer och kikade. När vi kramats hejdå tog jag tunnelbanan in till t-centralen och mötte Tobias. Vi åt middag tillsammans och gick sen runt stan litegrann. Hamnade vid kungsträdgården där vi såg att Timbuktu skulle spela, så där stod vi tillsammans med alla små fjortisar hehe. Även om Timbuktu inte spelade så länge, så var det väldigt fint. Fick också en av Tobias polaroidkameror, då han hittade två stycken i ett soprum. 
 
På onsdagen fikade jag med Amanda, vilket var fint det också. Fint att träffa henne innan båda flyttar iväg. Och på kvällen var jag och ett gäng andra hemma hos Erik för lite häng, de andra hade ätit kräftor men jag och Bella kom senare. Är så himla glad över att jag lärt känna dem, så himla bra personer. 
 
På torsdagen var jag på ikea en sväng med mamma innan jag åkte in till stan för att se Jennie Abrahamson på Stockholms kulturfestival. Och det var så JÄDRA bra(!!!) vilken människa alltså! 
 
 
På fredagen träffade jag Felicia för första gången på nästan hela sommaren. Så synd att vi inte varit hemma samtidigt nån gång men fint att vi hann ses iallafall. Och bra att hon också flyttar söderut för då blir det inte ett så himla långt avstånd. Vi köpte med oss lite fika och satte oss i järnvägsparken innan vi köpte ingredienser till sushi och åkte upp till scoutstugan. På kvällen skulle nämligen OLJUD ses en sista gång (eftersom att majoriteten flyttar). Så vi tänkte att vi kunde göra sushi där innan resten skulle komma. Sen satt vi hela kvällen och pratade om numerologi och läste igenom vår loggbok. Så kul vi haft i två år egentligen. 
 
På lördagen var jag hemma nästan hela dagen och började packa. På kvällen åkte jag och Daniel in till stan för att se Alice Boman (också hon på kulturfestivalen). Vi åt falafel från en foodtruck, stod långt fram under spelningen, kollade på lite opera och promerade runt halva Stockholm innan vi satte oss och tog en öl. Sen var det dags att åka hem igen. Såna kvällar är Stockholm faktiskt oerhört fint. 
 
 
Söndagen bestod av att packapackapacka. Packade hela dagen med tanke på att det inte hunnits med tidigare. Och på kvällen kom Bella förbi. Det var fint att träffa henne en sista gång också, men hon flyttar till Gbg, vilket ju inte är jättelångt från Halmstad. 

-

Eftersom att jag flyttar imorgon (idag (eftersom klockan är över 00.00)) så kände jag att jag var tvungen att skriva lite här. Med tanke på att jag ej vet när jag kan göra det nästa gång. 
 
Hur som helst så åker jag tidigt imorgonbitti med destination Halmstad. Med mig har jag pappa och bilen full med flyttkartonger. Har dock absolut inte allting där i som så småningom ska ned. Utan först till en början har jag bara med mig diverse nödvändigheter då jag ska bo hos pappas kusin till en början. 
 
På tisdag ska vi turista lite i min nya stad samt kolla på två lägenheter, men hoppashoppashoppas på den första då den är omöblerad och till uthyrning aningens längre. 
 
På onsdag börjar nollningen och jag är så stört jävla nervös. Livrädd för att vi enbart ska göra massa läskigt, att jag inte ska få några nya vänner, att jag kommer vara forever alone. Men så vet jag ju att det inte är. Men dessa hjärnspöken är väldigt svåra att bli av med. 
 
 

Hold me tight or let me fall.

 
Just nu är det Stockholms kulturfestival så i torsdags var jag på Brunkebergstorg och såg Jennie Abrahamson. 
Det var så himla himla bra, vilken människa alltså! Stod och grät till "Hole in you" och åh. Så fint att äntligen få se henne live. 
 
Och ikväll ska jag se Alice Boman på samma ställe. Så himla pepp. 

Och jag kan inte stå still.

 
Dag 1 i Makarska. Vi gjorde oss lite hemmastadda i lägenheten, var i en mataffär och handlade, promenerade längst strandpromenaden och kollade runt lite i byn.

Läst i juli.

- Min typ brorsa - Johanna Lindbäck
Den handlar om Ninas mamma som träffar en man från Luleå och de två åker dit för att familjerna ska träffas. Sedan bestäms det att de ska flytta ihop så mannen och hans två barn flyttar ner till Umeå. Där Nina och ena sonen hamnar i samma klass. Och så får man följa och se hur alla dessa relationer utvecklas. En himla bra ungdomsbok och perfekt när en vill ha något lättläst som ändå är väldigt bra och välskrivet. 
 
- Will Grayson, Will Grayson - John Green & David Levithan
John Green & David Levithan har lyckats SÅ himla bra med sin sammanslagning. Var väldigt förvirrad i början av boken då båda personerna då heter Will Grayson men lever två helt skilda liv. Det var krångligt att veta vem som var vem, men när det väl var förstått så föll allt samman och var väldigt fin och bra. 
Men å andra sidan älskar ju jag också allt 
 
- Sputnikälskling - Haruki Murakami
"Berättaren, läraren K, älskar Sumire, en ung, begåvad och orolig författare. Sumire älskar sin vän och arbetsgivare Myu, en affärskvinna som är betydligt äldre. Myu har förlorat förmågan att vara närvarande i någon kärlek överhuvudtaget. Myu är Sumires "sputnikälskling", ett smeknamn som kommer sig av att hon en gång råkat kalla Sumires favoritförfattare Jack Keroauc "sputnik" i stället för "beatnik"." 
"Myu och Sumire reser till Grekland på semester, och snart får K ett samtal mitt i natten. Det är Myu som ber K enträget att komma dit. Det visar sig att Sumire är försvunnen. Är hon död? Har hon fallit ned i en brunn? Eller vilken tillvaro befinner hon sig i?"
Jag älskar ju Murakami och denna gjort mig inte besviken heller. Har dock börjat på den flera gånger men aldrig kommit längre än till kapitel två. Men den här gången var det den enda boken jag hade tillgänglig, och jag är glad att jag kom igenom den! 
 
- Den ärlige bedragaren - Tove Jansson
Av författaren till Mumin, som ju fyller 100 i år. 
Boken handlar om ett litet samhälle i skärgården där bland annat konstnärinnan Anna Aemelin bor. Hon gör illustrationer till barnböcker och är väldigt godtrogen. I byn bor också Katri Kling som ingen är speciellt förtjust i, hon älskar bara sin bror och det är för hans skull som hon tränger sig in i Annas liv för att få en del av hennes pengar. 
 
- Hål i huvudet - Jenny Jägerfeld
ALLTSÅ DEN HÄR BOKEN <3
Läste den under en dag på stranden i kroatien och aaaah vad bra den var! En sån bok som en aldrig vill ska ta slut. 
Den handlar om Minou som blir dumpad av sin pojkvän genom ett kassettband. För att komma över honom hoppar hon av sin kurs i litteratur och flyr till Spanien. Där vi får följa henne bland annat genom brev/mail till sin bästis David. 
LÄSLÄSLÄS
 
- Bonjour Tristesse - Françoise Sagan
Varför har jag inte läst denna tidigare?! 
Tänkte i början av året att jag skulle läsa några klassiker och den här var jag väldigt sugen på att läsa så när jag fick låna den av Malin började jag nästan direkt. 
 
Boken handlar om 17 åriga Cecile som spenderar sommaren på franska rivieran tillsammans med sin pappa. Med sig har pappan två kvinnor och när hans förälskelse för en av kvinnorna blommar upp börjar Cecile göra upp grymma planer för att få stopp på det. 

Du har vart ute i världen i flera år.

 
Från dag 1 i kroatien, när vi åkte bil längst kusten från Split till Makarska. Så himla himla fint. 
 

Allt är bra nu.

Idag kom jag hem efter fyra dagar på Vindalsö och scoutläger. Stannade dock bara halva veckan då jag imorgon åker vidare till Blekinge och Småland. Men jag har haft det så himla fint. Mår så mycket bättre på scoutläger och det var skönt att släppa att jag inte fixad boende i Halmstad än och sånt jobbigt. Fotade dock bara tre bilder... Så här är två av dem. 
 
 
Så himla tur att vi har haft så fint väder och fina solnedgångar varenda kväll. 

RSS 2.0