Läst i februari.

Februari var allt annat än en bra läsmånad. Men vad kan en förvänta sig när en börjar läsa en bok på ca 800 sidor när en har hur mycket kurslitteratur som helst att läsa. Så förutom kurslitteratur och ca 100 sidor i Steglitsan har jag hunnit läsa:
 
Allt det där jag sa till dig var sant - Amanda Svensson
Jag älskar Amanda Svensson orimligt mycket och hennes andra böcker har varit fantastiska och den här likaså. 
Jag vet inte alls hur jag ska kunna berätta vad den handlar om men såhär lyder baksidetexten:
"Hon anländer till skrivarskolan, någonstans på den skånska landsbygden, med en ambition att lära sig hur kärleken smakar. Det ser ut att lyckas när hon möter en ung man, som envetet kallar henne för Lilja Brik. Tillsammans, menar han, ska de resa kors och tvärs över kontinenter, genom tid och rum, som poeten Majakovskij och musan Brik. Deras kärlek ska vara större än allt. I själva verket blir deras relation travande, konstig och destruktiv. Men in i folkhögskolans isolerade värld seglar den smaragdögda Anne Bonny - vildhjärta, tjyvfitta, piratdrottning och livräddare."
 
Och sedan var språket helt fantastiskt och jag ville stryka under nästan varenda mening. Här är några av de meningarna: 
"Men blicken! Han hade kunnat välta berg med de ögonen. Så mycket enklare då att välta mig, lätt på foten, flyktig i tanken, ute efter äventyr."
 
"Kanske var det därför jag var så påstridig, för att jag inte på allvar trodde att det skulle gå. Det har ju aldrig gått förr."
 
"Jag var ensam i skrivarsalen, markören blinkade rytmiskt som den sovandes hjärtslag på skärmen men inte ett värdigt ord tog form."
 
"Det var väl därför det var så svårt att säga nej för hur säger man nej när man inte vet hur det är att säga ja." 
 

Så ja, vad ni än gör: LÄSLÄSLÄS den här boken. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0